petek, 1. maj 2009

Za večjo preglednost

Za danes, na ta praznični dan, nobene voščilnice.
Ker sem še vedno v fazi drugih trenutno bolj pomembnih stvari, sem ter tja tudi kaj postorim v moji delavnici. Gre bolj za fazo pregledovanja kaj se vse tam nahaja in pa poizkusov uspostavitve reda in včasih (kot danes) izdelave kakšne stvari, ki mi ali olajša delo ali pa zgolj samo nekaj novega za mene.

Se mogoče spominjate lanskega adventnega koledarja mojih dveh najmlajših?

Vso tisto množico trikotnih škatel sem zložila in shranila, leseno ogrodje pa je ostalo in samevalo v kleti. To je pravzaprav ena od stranic otroške posteljice.
Tule na fotografiji je še nedokončana, saj drugače se letve sploh ne bi videle. In delala sem vse te škatle (iz odpadnih papirnih trakov, ki so ravno toliko široki in ravno prav dolgi...se pravi -nič rezanja, le prepogibanje) prav z namenom, da se lahko v njih zataknejo voščilnice, ki so ali v delu ali dokončane. Lahko pa bi služile še marsičemu drugemu. Nekaj škatel je potrebno še narediti, da bo stranica polna.

Druga novost, ki je v skupni uporabi z mojim podmladkom, pa je kartonska škatla z visečimi mapami. Narejena je bila poizkusno, če bi me slučajno kdaj prijelo, da si kupim takšen predal in je bolje prej vedeti, ali resnično služi svojemu namenu. Moram reči, da odlično služi svojemu namenu in če kdaj naletim na kak resnično cenovno ugoden kos, jo bom mogoče celo kupila.
Tudi tu je še kar precej prostora za nove mape, vendar resnici na ljubo, se mi ni dalo več. Ne sedaj, mogoče kdaj drugič.
Tudi tole je narejeno iz samih odpadnih materialov(ali v peč ali smeti...ali pa takole): večja kartonska škatla, dve 5 cm stiroporni plošči, dve kovinski paličici (smo poščipali stran od starega in dotrajanega sušilca za perilo, ko smo delali pajkovo mrežo) in seveda tiskarniški ostanki papirjev.
Stiropor služi temu, da se paličice lahko prosto iztkanejo in ponovno zataknejo (za dodjanje novih visečih žepov). Malo trši karton , ki je na vrhu in ob straneh naluknjan se več kot odlično vozi po teh paličicah. In ostanki papirja so končno vsaj barvno pospravljeni, urejeni.
Škatla ni nič obdelana, saj leži v polici pod delovno mizo in je visoka ravno toliko, da se pri izvleku zatakne za zgornjo polico in tako prosto lebdi v zraku. Žepi pa so velikosti formata A4(ležeč format).

4 komentarji:

  1. Kako si pa ti pridna in kakšen red boš imela zdaj.Nekaj takega bi tudi jaz rabila, pa se kar ne spravim tole naredit. Ideja je super.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti bi morala take stvari patentirat. Čudovite reciklaže.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlične ideje, občudujem pa tudi vztrajnost. Jaz ideje še imam, ampak za izdelat stvari za pospravit in dat v red materiale pa nimam prav veliko energije.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole je pa hudo uporabno! Hvala za idejo in veliko veselja za ustvarjanje v tako lepo pospravljeni delavnici ti želim.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika