torek, 1. februar 2011

Modro in belo- album

Čeprav se je januar že prevesil v februar, jaz še vedno ostajam pri albumih. 
Kako ideje povsem brez pravega reda divjajo in se podijo sem ter tja po moji glavi, je dokaz tudi tale mini album v modro belih tonih  v katerem je 15 fotografij.
Že pred časom sem si narezala osnove in ko sem ga dokončevala, mi ni bilo jasno po kakšnih izračunih sem prišla do te končne velikosti in zakaj.  So bili papirji ravno tako veliki? Ampak to ne, saj so bili poleg še ostanki, ki sem jih porezala proč.
Pa sem se spomnila, da sem enkrat že načrtovala te škatlice za albume, pa potem pozabila nanje. In ravno ta velikost mi je idealna zaradi čim manj ostankov papirja.
Torej je ta album ravno toliko velik kot ti, ki jih sedaj delam -v mapi. Sem pa naredila napako, ki sicer ni tragična, saj je to naš domač album. Na tej spredni strani ne bi smela dodajati tega lepljenja v toliko plasteh, s čemer sem dosegla izjemno trdnost in manjšo upogljivost same platnice. Le ta se sedaj malo težje zatika za levi stranski rob, kjer je album "vezan". Na ta način ga nekako zapremo, zaklenemo.
Se pa seveda po velikosti povsem poda v te zadnje narejene škatlice.

6 komentarjev:

  1. Čudovite albume ustvarjaš, preprosto me nagovarjaš k temu, da si tudi jaz kaj podobnega naredim, ker tako urejene fotografije imajo pa res neko dodano vrednost. Lepo te pozdravljam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo,zanimivo, a mi izdaš velikost albuma ali naj ugibam glede na velikost slik?

    OdgovoriIzbriši
  3. Mil seveda ni nobena skrivnost.
    Album meri 16x16cm -zaprt.Vidni del notranjih listov pa meri 15,5x12,5cm (2 cm pa sta še skrita v notranjosti za vezavo).

    OdgovoriIzbriši
  4. Marika, hvala, prijazna si in vedno me spomniš na "našo" Mariko, Miss Universum, prijazno dekle z našega konca.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika