petek, 21. januar 2011

Tako moja

Najprej hvala vsem za prijazne komentarje v prejšnji objavi. Resnično bedno sem se počutila, ko sem zaznavala vsa ta mala ali pa tudi malo večja  trenja po raznih spletnih straneh. Ni mi vseeno, pa čeprav sama osebno nisem vpletena. Všeč mi je, da sem del te velike virtualne skupine in ponosna, da v njej kakorkoli sodelujem.
Hodim naprej po svoji poti, sledim sami sebi. Saj prav gotovo mnogi poznate te občutke, ko nas nekaj kar žene, pa niti ne vemo in ne razumemo zakaj, ko vemo, da bi bilo potrebno postoriti to ali ono, pa ni volje, ni zbranosti...

Rada se prepuščam tem občutkom, saj vem, da me največkrat vodijo po zanimivih poteh novih spoznanj. Tako velikokrat niti ne vem kaj bom delala, pa čeprav je miza že prekrita z množico materiala.  Pač sledim tistemu nečemu v meni in pustim, da me tista druga notranja oseba vodim. Ko sem sestavljala skupaj ta material, sem premišljevala o drugačnosti mojih najstarejših dveh hčera. Ena bi imela vse albume tega sveta (moje, vaše....vse). Drugi vsa ta "načičkanost" nič ne pomeni. Eni moraš skoraj izpuliti iz rok album, ki je narejen za neko drugo osebo, spet druga sploh ne opazi kakršnega koli albuma. Sploh pa tistih, ki imajo kar nekaj dodatkov.



envelope album
envelope album


In tako je ta album z bolj malo dodatkov. Je bila preveč v mojih mislih ta dan. In ko si že pri enem, dveh .... se nehote v tvoje misli pritihotapijo še drugi. Eden od sinov je levičar. In čisto spontano je nastal album, ki je pravzaprav za način odpiranja in notranjih kartonov v kuvertah bolj primeren za levičarje.
Ko je bila narejena osnova iz petih kuvert mi je bilo šele jasno, kaj vse se je pletlo po moji glavi in botrovalo temu, da je ven nastalo tako kot je pač nastalo.
Torej album za deklico, z minimalistično dodatkov. Tudi notranji beli kartoni nimajo ničesar. So povsem beli.
Večji in manjši "tagi" iz druge fotografije pa se preprosto zataknejo za delno lepljeno okrasno izsekano obliko.
Vse fotografije pa v albumu Tako moja.

5 komentarjev:

  1. Res zanimivo kako lahko slediš svojim mislim in hkrati ustvarjaš. Jaz namreč moram imeti izdelano v glavi kaj in kako imam namen narediti. Jasno, da sproti še kaj spreminjam, dodajam, ampak osnov je jasna. Res zelo zabavno, kako je to dejansko vplivalo na tvoj izdelek. Ampak mislim, da se temu albumu zelo poda ta preprostost in dodatki so tako zelo cart.

    OdgovoriIzbriši
  2. Všeč i je način zapiranja in gumbki na prvi strani, pa tagci, ki so res neverjetnih oblik in na koncu koncev tudi kombinacija barv.Jaz se na kombinacijo roza/rdeče tako redko spomnim, a izdelek je potem res neverjeten ( tudi pri nakitu). Prekrasno in ja otroci so različni,pa saj je prav tako, si predstvaljaš , koliko hude krvi bi bilo, ko bi želeli obe iste albumčke :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pridejo trenutki, ko imamo vsega dovolj in takrat je takšno ustvarjanje kot nalašč za sprostitev in razbistritev misli.

    Krasen album v punčkastioh barvah in zelo cortkanimi dodatki. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Takle album bi pa takoj imela...vse na njemu mi je preprosto všeč. LP:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je takšno ustvarjanje, ko imaš nekoga ali nekaj v mislih in se to pozna na izdelku, tako fajn! Ker potem ugotoviš, da imaš nekaj različnih načinov izražanja in nisi omejen le z enim.
    Jaz sem pristaš manj je več, tako da me izčiščena oblika vedno navduši.
    Lično!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika