petek, 14. januar 2011

Koledar (2)

Moj stari koledar počasi oživlja. Pri tistem prvem, ki bo samo moj, sem uporabila samo en list in tako jih je še kar nekaj ostalo, ki me zvezdavo opazujejo, se mi ponujajo in čakajo na svojo priložnost. Pri tem, ki sem ga poimenovala Narava, se veliko bolj vidi, kako upravičeno je bilo vse počutje, ki ga je doživljal od vseh pozabljeni koledar. Slike v njem so namreč resnično lepe.
Tu sem uporabila več listov, saj je bilo kar nekaj preoblačenja. Tako notranjih strani, (ki so tokrat obdelane dvostransko), kot tudi platnic. gre za preprost način izdelave, kjer za osnovo vzamemo kuverte amerikanke. Kar nekaj albumov sem že naredila z njimi. Takle način lepljenja pa mislim, da sem uporabila šele drugič, ali mogoče tretjič.


envelope album,folded
envelope album,folded
envelope album,folded
envelope album,folded
envelope album,folded

S kuvertami so ustvarjeni stranski žepki, ki jih je na eni strani šest in na drugi štirje. V vsakega od njih pa sem položila enobarvni kartonček, ki ima na vrhu zgolj s sponko pripet satenski trak, da ga lažje izvlečemo. Menjaje sem vstavljala svetlo modre in natur kartončke.
Stranski žepki s trakovi tudi botrujejo temu, da se album zavezuje navpično in ne prečno, kot je največkrat navada. Saj bi pri takšnem zavezovanju "popeštala" trakove, ki rahlo kukajo iz notranjosti in vabijo k ogledu.
Takole nekako izgleda prva stran, kjer je šest že omenjenih žepkov.
In še zadnja stran s štiri žepki.

3 komentarji:

  1. Že ko si prvič objavila dele iz tega koledarja mi je bilo všeč, tukaj, ko se bohoti v celoti pa še toliko bolj. Res krasno pride do izraza. Zelo lep album.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika