sreda, 19. januar 2011

Razmišljam .....

Tak dan je(no, ne samo današnji, ki je očitno samo vrh neke prepolne kopice; že nekaj prej se je začelo nabirati), da me zanese malo tu, malo tam. Že sredi noči se je začelo stopnjevati (malo čez tretjo zjutraj sem letala po balkonu in poizkušala v čisto navaden objektiv ujeti svetlečo kroglo na nebu).


Poizkušala sem brati  po spletu, pa sem se samo še bolj izgubila. Čutila sem, kako me prežema negativna energija in preprosto vse skupaj zaprla. Nisem želela, da bi se kje drugje občutil ta negativizem, ki ga je trenutno povsem preveč v meni. Tega resnično ne potrebujem!
Brala sem o tem in onem, polno nekih kritik, obtoževanj, namigovanj.....Ne o meni, leteče na mene ali kaj temu podobnega. Pa vendar mi ni vseeno, ko "sledim" tem debatam. Kakor koli pogledaš, povsod je veliko tega. Seveda tudi prijaznih besed, pa strinjanj in nestrinjanj.Saj to mi je nekako povsem normalen pojav. Že s samim odprtjem bloga se  izpostavimo širši javnosti, če pa na tem blogu še kaj "počnemo", je to samo še toliko bolj potencirano. Z njimi (dnevniškimi zapisi) želimo nekomu nekaj sporočiti. O nas (tudi tisto kar ustvarimo smo mi, pa naj bo to zadnje čase zelo opevano plagiatorstvo ali karkoli drugega) ... največkrat.


No, vsaj pri meni je tako. S povratnimi informacijami, ki jih najdemo pod "komentarji" pa se seveda tudi "hranimo", na nek način komuniciramo. Jaz sem sicer bolj "redkobesedna" v tem načinu komuniciranja(se pozna, da v realnem življenju ne komunicar prav veliko in sem 9/10 pravzaprav omejena na komuniciranje v domači hiši). Se pa trudim in pogledam, preberem, komentiram. In priznam, da tudi komentarje kaj hitro opustim, če vidim, da mi nekdo tega ne vrača. Naj bo objava še tako presunljiva, me ne gane. Nič več. Pravzaprav že od samega začetka mojega blogovanja.
Pa naj tole natolcevanje okoli blogov in FB in še kaj podobnega zaključim (preden mi zavre kri, kar bi bilo mogoče celo dobrodošlo v današnjem turobnem dnevu).

Da še malo sporočam.
Ker se mi je pre približno 14 dnevi premaknila desna lopatica, mi je bilo onemogočeno rezanje z nožkom, saj je potrebno pri tem opravilu nekaj pritiska. Vsaj pri običajnih rezilih. Če imaš nekaj hudo dobrega, verjamem, da to ni takšen problem. Tako sem si omislila nov rezalnik papirja (kar seveda tudi pomeni odloženo nabavo zgibalnika). Ker sem ga potrebovala nujno, sem se odločila za tole, meni še sprejemljivo varianto. Čisto običajen, a dovolj velik za tisto kar potrebujem, noži na voljo vedno. Za rezalnike sem namreč zelo občutljiva in mora biti vsaj približno takšen, kot ga potrebujem.
Ko sem brskala za njim, sem naletela tudi na novo ponudbo Hobby&Art. CUTTLEBUG. Za vse tiste, ki ga še nimate(jaz ga nimam, pa ga tudi še nekaj časa ne bom imela), pa bi ga želeli ali pa tiste, ki ga že imate, pa bi dokupili kak dodatek.
Seveda pa tole stvarco lahko kupite tudi v trgovinici Ustvarjalni dotik.
In kot še tretja zanimivost, ki pa ni povezana s to zeleno napravico, pa sem se danes pač jaz prvič srečala z njo....
Craft rubrika  na strani TopSHop. Zanimivo. Mogoče pa komu pride prav.

Ps:  sporočilne kartice se odvijajo po mojem planu, ki pa k sreči ni ne zahteven, ne preveč zakompliciran. Navkljub lopatici, zaključku redovalnega obdobja z vsemi pritiski, sinovi zlomljeni ključnici...

13 komentarjev:

  1. zanimive info, čeprav jaz že nekaj časa kupujem v tujini(to zadj ni več tak problem kot včasih) in vidim da so pri nas cene precej zasoljene. določene stvari v tujini kljub poštnini pridejo bistveno ceneje.Recimo Cuttlebug je v angliji cca 60€ pa če dodam še poštnino cca 15€ je še vedno bistveno cenejše. če greš pa v nakup še s kakšno prijateljico da si poštnino razdelita si pa na konju :)
    je pa res, da včasih kakšno stvar kupim tudi pri nas s popustom "stalne stranke" in je cena tu-tu pa še takoj imam doma. tako da predno gre človek v tak nakup se je dobro pozanimat kakšne so cene pri nas in v tujini.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, se povsem strinjam s tabo: z dnevniškimi zapisi se izpostavimo, vendar je to naša odločitev. Meni osebno je blog pomagal skozi dokaj težke čase. Spoznala sem ogromno ljudi, z nekaterimi spletla prijateljstva celo v živo in to cenim. Je pa negativizem in kritizerstvo postalo zadnje čase nacionalni šport. Lažje je kritizirati kot nekomu nekaj dobrega iz srca privoščiti. Zato sem toliko bolj vesela iskrene besede, iskrenih zapisov in iskrene pohvale!

    Hvala, da si mi odkrila, da obstaja trgovinica Ustvarjalni dotik, nisem vedela. Bom gotovo prelistala ponudbo!

    Sporočilne kartice so mi zelo všeč, predvsem zaradi svoje preprostosti. Vem, da je najtežje narediti preprost, a učinkovit izdelek.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jooj, pa je res.. najbolj depresiven dan, pa polna luna v istem tednu :) Se mi pa zdi, da se kritiziranje, prepirljivost vračata v valovih.. malo uplahne, pa spet pride nazaj. Pa pregovarjanja okoli kopiranja tudi :)
    Nekako se tudi sicer poskušam držati dveh načel: "O ljudeh govori, kot da te slišijo" ter "Ne počni drugim tistega, kar nočeš, da drugi počnejo tebi".
    V nekem določenem obdobju otoček, zdaj bloganje in sodelovanje v raznih delavnicah mi je prineslo veliko dobrega. Povsem logično je, da pride v paketu tudi kaj slabega, da se ne razvadim.
    Ni mi žal, to je pač moja tabla za pisanje.
    Kar nekaj jih je, ki jih redno obiskujem, včasih pokomentiram, drugič med službo na hitro samo pogledam. Nekatere pa sem enostavno nehala spremljat, prebirat. Tako na netu kot v živo je enostavno treba delat selekcijo.
    K tebi pa se bom še vračala :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Moram reči, da je tvoje skakanje po balkonu sredi noči rodili dobro fotko. :)

    Kje so tisti časi, ko je bil sosed sosedu brat? Sedaj se samo kregajo vsi med seboj in tožarijo. Najboljše je živeti kot si zamisliš, poskušaš biti srečen in sproti odlagati odvečno prtljago. Še posebej si ne smemo dovoliti, da se nas dotakne negativizem in slaba volja drugih.

    Sporočilne kartice so zelo lepe.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ojoj, ko berem, kaj se vse pri vas odgaja, se ne morem načuditi vaši vstrajnosti in optimizmu!
    Želim ti, da ti (novi) pripomočki res olajšajo ustvarjanje, ker si s svojo pridnostjo to zagotovo zaslužiš!
    Tudi jaz imam rada Hobby&Art in tja hodim tudi zato, ker rada podpiram slovenske prodajalnice in osebni trud za moje dobro počutje.
    Hvala tudi za druge info. Najraje se učim iz izkušenj in priporočil drugih.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi blogi niso izjema, tako kot v realnem življenju (ali kako bi mu rekli ;) izbiramo koga bomo pustili blizu in delamo selekcijo s kom se "družimo".
    Tako kar glavo pokonci in pozitivno naprej. Negativci se pojavljajo in se bodo, pa naj nas to ne ustavi. Meni je bil blog v prvi vrsti namenjen meni, da imam nekak kronološki pregled kaj sem ustvarila. Seveda sem vesela vsakega komentarja (sploh pozitivni nas hranijo, kot si rekla).
    Držite se!

    OdgovoriIzbriši
  7. Je kar prav, da se vam tudi zahvalim s komentarjem.
    Creatissimo tudi meni je H&A zakon. Vsaka čast Davidu(ja in seveda tudi ostali), da prenaša vse naše muhe, poizkuša ustreči našim željam, pričakovanjem .... Vsega pa se pač ne da.
    Moi se povsem strinjam s teboj. Jaz itak hodim po svoji poti, povsem neodvisno od ostalih. V tem pogledu sem malo podobna fijakerskemu konju.
    Jana ... bi me morala videti ob fotografiranju: v pižami, brez nogavic .... ona zadeva pa se sploh ni hotela slikat. Ko sem jo želela bolj približat, mi je vse zameglilo.
    Sonja res je! Ta dogajanja so kot nekakšni valovi: včasih bolj sunkoviti in peneče renčeči, drugič manj. Pa te mirnost v nekem trentuku spet premami.... dokler ne pride do novega vala.
    Maja v Ustvarjalnem dotiku sem jaz že kupila nekaj malenkosti in bila zadovoljna. Tudi meni se zdi prav, da če se da, podpremo naše trgovinice.
    Nena tudi tebi hvala za komentar. Se strinjam, da je tujina še vedno cenejša. In tisto s popusti za stalne stranke..... ja ja, tudi jaz sem si že prislužila nekaj takšnih popustov. Je fino. Vsak € se pozna.

    OdgovoriIzbriši
  8. Žal je pač tako, vse ima svojo + in - plat. Bolj kot si v tem, bolj se odpirajo tudi neke stvari, ki nam niso všeč. Lažje je morda zaradi tega, ker če nočemo, nam ni treba brati. Vsekakor pa občudujem še tvojo energijo za ustvarjanje pri vseh tegobah ki te/vas tarejo. To je resnično prava volja in všeč mi je, da ob tem ostajaš zvesta sama sebi in svojemu delu. Tvoje delo je nekaj posebnega in unikatnega, tako kot te sporočilne kartice. Hvala za vse linke. Tudi jaz rada podprem SLO trgovinice, ampak vseeno pa ob tem še gledam na cene in če je nekaj pri nas še vedno pretirano drago, se bom za tisto podala v tujino. Žal, ampak si pač mislim, da za tisti ostanek še dobim kakšno štampiljko. Definitivno pa imam tudi jaz zelo rada H&A, ki se je med art trgovinama prva začela truditi z materialom za našo branžo in tudi prijaznost je njihova zelo velika odlika.

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasen zaps v svoj blog si naredila. In lepo luno fotografirala in lušne kartice naredila. Všeč so mi tvoji izdelki, ker zmeraj ustavriš kaj lepega iz "ostankov" iz rezanja na " roke".Občudujem te. Tale rezalnik 8 podoben) je pri meni doma že nekaj časa, super je, imam tudi "nožek", ki naredi samo gubo ( za prepogibanje).Se lahk odobi tudi dodatno...tudi ta stvar mi je super.
    In tudi v HA sem redna internet stranka.Ni lepšega, kot da ti poštar prinese domov paket z vsemi potrebnimi stvarmi.
    Upam, da vse tegobe kmalu minejo, luna se bo poslovila, konferenca je pa tudi tik pred vrati in potem bomo vsi lažje zadihali.

    OdgovoriIzbriši
  10. Kaj se dogaja s tabo? Ne daj se temu depresivnemu obdobju. Sicer pa vidim, da vse premaguješ polna optimizma. No, se pač oprostijo trenutki slabosti. Čestitam k novemu rezalniku in res škoda, da bo morala ta druga mašina počakat. Ampak vem, da boš dobila kar si želiš, ker si vztrajna. Počasi se daleč pride.
    Vidim, da si zadnje čase kar nekaj lepih stvari ustvarila, a ne uspem niti pogledat, kaj šele komentirat. Pol pa ko pridem na en blog izgubim pol dneva, da vse za nazaj prečekiram :P Kriv je nov urnik v službi, ki se mu še nisem privadila in mi jemlje energijo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ne bodi žalostna, tukaj nas je dosti, ki smo tvoji zvesti spremljevalci in občudovalci. Žal je danes svet in dosti ljudi v njem zelo čudnih. In ti prav zavidam, četudi 9/10 časa komuniciraš doma, si pa obdana z naravo in verjetno tudi mirom. Tega je pri meni krepko premalo, kot tudi časa, zato po obojem prav hrepenim.
    Hvala za vse iformacije o trgovinicah. H&A se res trudi in redno bogati svojo ponudbo, predvsem v prid nam ustvarjalkam in hvala, da si mi odkrila novo "zapravljalnico". Tisto zeleno stvarco imam, zraven pa kup šablon, katerih nikoli ni dovolj in ne gre več brez nje.
    Kakorkoli, ostani polna optimizma kljub kakšnemu težkemu dnevu in še naprej ustvarjaj krasne izdelke. Hkrati hvala za vse tvoje iskrene komentarje.

    OdgovoriIzbriši
  12. ljudje smo kot morje, ki valovi - gor, dol, gor, dol ...
    ja, in če si hočeš do kraja frderbat dan, je listanje, gledanje in poslušanje medijev odlična podlaga.
    ko bom velika, bom izdajala časopis, ki bo prinašal samo dobre novice in samo pozitivna sporočila :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Marika te tvoje sporočilne kartice so res dobre! Hvala tudi za vse koristne informacije, ki si jih podala v tej objavi.
    Naj te dan, ki prihaja, preseneti s čim res lepim, naj ti da potrditev, da je svet v svoji osnovi lep in ljudje daleč znotraj v resnici ljubezen. Lepo te pozdravljam :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika