petek, 7. januar 2011

Nov baby album

Ko sem včeraj zvečer album kazala hčeri (oni, ki močno prednjači v svojih naročilih in tudi sama kaj naredi), me je vprašala, če so navodila za uporabo tudi priložena.

Njena pripomba mi je bila smešna, a mi je vseeno dala misliti. Sam sistem je namreč zelo podoben mojim ZOO albumom, le da so tu za osnovo bele in ne rjave kuverte. Pa pri zoo-jčkih nikoli nisem pomislila na to, da bi nekdo potreboval navodila za uporabo. Že od samega začetka sem jih delala tako, da sem jih polnila z najrazličnejšimi dodatki, različnimi načini zapiranj in odpiranj ... v notranjosti.In tudi ta je narejen tako. Le da je namenjen kaki mali princeski.
V iskanju prave svetlobe sem slikala (nisem ravno ne vem kakšen fotograf in časi, ko sem postavljala kompozicije za fotografije ob izdelavi nakita, so že davno minili) ob dveh različnih lučeh in na drugi fotografiji se vidi, kako se papir na platnicah pravzaprav blešči.
Uporabila sem kar nek ostanek ovojnega papirja(z njim sem že preoblačila tudi druge albume) s katerim sem preoblekla lepenko. Okence za besedilo, nekaj rožic (saj sem album kar poimenovala Flower Baby girl in se mi je zdelo prav, da so tudi na prvi strani rožice) in okrasni trakci.
Pa še malček notranjosti. Štiri kuverte sem uporabila (štiri rožice, ki so vidne na levi strani). Potem sem še dodatno ustvarjala žepke za fotografije in/ali tekst.Tukaj je tudi desno na notranji platnici žep, pa še na sami kuverti s tremi različnimi notranjimi vložki.
Na tej fotografiji sem zbrala vse dodatke, ki se skrivajo v notranjosti in so "odstranljivi". Mislim, da ji je 16.
Skratka veliko prostora za fotografije in spremno besedilo. Ker sem album sestavljala skupaj z dvojnim zgibom med stranmi, se mu prav nič e pozna, kadar vse dodatke poberemo ven.
Še nekaj podrobnosti. Tudi preprosto zavezane hlačke skrivajo majhen listič kamor lahko zapišemo nekaj besed.
Bodi se odveže in v njegovi notranjosti je prav tako majhen listič. Na levi strani pa je izrezan krog pritrjen z penastim trakom in na beli list, ki se izvleče, dodamo fotografijo in potem vse skupaj vstavimo nazaj v notranjost.
Nekaj lističev za tekst je spetih z razcepko in se lahko vrtijo.Tekstilni trak ob strani pa je lepljen zadaj, da se fotografije lahko zalepijo ali pa zataknejo za njim.
Notranjost pa je seveda tudi (naslovu primerno) sem ter tja posuta z takšnimi ali drugačnimi rožicami.
Fotografije so zbrane v albumu Flower Baby girl.

5 komentarjev:

  1. Vau, šele sedaj se je res razkrilo kakšne vse zabavne skrivnosti skrivaš v svojih albumih. Noro dobro se mi zdi, da skoraj vsak predmet nekaj pomeni, se da z njim nekaj počet. Res odlično narejeno in dodealno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Res hudi dodatki in ideje!Noro!Prav lep album in fantastično darilo

    OdgovoriIzbriši
  3. Vedno znova in znova sem navdušena nad tvojimi albumi: toliko enih drobnih pozornosti, dodatkov, vse je tu z določenim namenom.Enkratno!

    OdgovoriIzbriši
  4. So že moje predhodnice vse povedale, res zelo lepo in dodelano! LP

    OdgovoriIzbriši
  5. Tole je pa eden najčudovitejših (je to sploh naša beseda?!?) albumov! Prekrasni, predvsem pa uporabni dodatki, lepo dodelane strani...Super! Si kar predstavljam, kako bi not pasale slike moje male damice...

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika