ponedeljek, 31. januar 2011

Januar se poslavlja

Pa je tu! S svojim zadnjim dnevom se bo počasi poslovil in odstopil prostor februarju. Ne vem, ali tudi januarji niso več tisto kar so bili, ali.....? Meni je minil z nadsvetlobo hitrostjo. Prav nič se ni vlekel, kot pravijo, da je značilno zanj.
V prejšnji objavi je Helena spraševala o mojem prostem času.
Moj prosti čas.... Hmm, ja. Nekako se prepleta z vsemi ostalimi področji življenja. In oblikuje prav vsak dan sproti. Ker nimam strogo zacementiranih obveznosti, tako vsakodnevno usklajujem kam, kaj, kako, kdaj. Rada hitro hodim. Ne tista prava hitra hoja, pač pa hiter in enakomeren korak, na določenem pulzu. Najraje sama, včasih s kom, ki zna držati prav tak tempo kot jaz . Tako grem v prostem času včasih kar peš v mesto (15km), včasih pa z vlakom in potem te kilometre „nabiram“ v okolici.
 
To so trenutki, ko sem sama. Ko izklopim skoraj vse pritiske in preprosto uživam. Rada pogledam dobro kriminalko, triler, kako nanizanko in včasih celo kako butasto risanko, da sem na tekočem z dogajanji v otroškem svetu. 
In v popolnem nasprotju z ustvarjanjem sem zelo „tehničen tip“. In tudi to sodi v moj prosti čas, ki ga velikokrat zabijem na kakšnih montažah, napeljavah, nastavitvah aparatov, strojev, popravilih....
Ta moja ljubezen se je začela nekje leta 1993, ko me je znanec poslal v Avstrijo kupovat moj prvi računalnik. Seveda po kosih, ne kar celega. Vsak ici mini košček za sebe. In potem sem visela pri njem nekaj dni, da je vse to sestavil in vsako stvar mi je moral razložiti, pojasniti.... Potem se je to skozi leta samo še stopnjevalo. Na različnih področjih tehnike.

Je pa nekje računalnik ostal „naj“.


In še eno področje pokriva velik del mojega prostega časa. Poslušanje in spet poslušanje, svetovanje po mojim zmožnostih in vedenjih. Vedno si vzamem čas, ko je to potrebno, pa čeprav moram zaradi tega preložiti ostale stvari. Vem kako je, ko je človek v stiski, ko ga določene stvari morijo ali pač samo tisti trenutek želi vreči kriniko iz sebe.
V letošnjem letu bo tudi 5 let, kar imam svoj zelo aktiven forum, ki prav tako nima nobene povezave z ustvarjanjem. Ljudje na njem so ga oblikovali tako, da potrebuje le še malo občasnega usmerjanja, popravkov..... drugače pa sem v preteklih letih v svojem prostem času vložila vanj tisoče in tisoč ur, spisala množico objav, člankov iskala podatkov po knjigah, spletu .... in v tem času nabrala cca. 7500 objav.
Pravzaprav je tudi ta forum povezan s svetovanjem, usmerjanjem, poslušanjem, iskanjem rešitev.... in veseli me, da je rastel tako, da se jaz danes vsakodnevno vračam tja iskat nasvete in se učit novega.
Za kar gre seveda zahvala vsem aktivnim članom foruma. Zaradi same občutljivosti tematike, pa je seveda več kot polovica foruma zaklenjena in si je sodelovanje na njem treba pridobiti s sodelovanjem na odklenjenem delu.
Koliko se da spisat od prostega časa??? :)
Včasih ga imam preveč, pa ne vem kam z njim in kaj bi počela, včasih pridejo trenutki, ko se počutim, kot bi mi ne pustili dihati. A vem, da vse mine, da se vse obrača kot dan in noč ali včasih letni časi.

Danes se je tako obrnilo 14 let, kar je predčasno na svet prijokala naša četrta štručka. Z nekaj več kot 1200 gramov. Hvaležna sem zanj in hvaležna za dejstvo, da je bil tudi meni takrat tok naklonjen in me pustil pri življenju, da ga lahko gledam kako odrašča in postaja čisto samosvoja oseba.

Ja... in tako sem v prostem času tudi ne samo mama. Tudi če je potrebno inštruktor, popravljam seminarske za faks, jih oblikujem, ko so enkrat sestavljene in spisane, včasih moram še vedno z 19 letnikom k zdravniku (ravno sedaj ima zlomljeno ključico).
Sem malo čudna kajne?
Kaj hočem. Takšno me je naredilo življenje.  Starejši dve bosta letos dopolnili 27 in 24 let. In še vedno me vsako leto povabita na žurko za rojstni dan :) Seveda se pred polnočjo poberem, da se ne spremenim v bučo....

Suzy hvala za nagradico Veter v hrbet.



8 komentarjev:

  1. Marika, hvala, ker si nas povabila v svoj svet. Prav zanimivo je bilo brati, za kaj vse se zanimaš, s čim se ukvarjaš ...
    In čestitke tvoji "najmanjši štručki" za 14 let!

    OdgovoriIzbriši
  2. Marika, a tebi je tudi minil januar s sv. hitrostjo? Tudi meni in kakor je videt tudi s februarjem ne bo drugače. Ma potem pride marec in vohamo pomlad že, ane? Občudujem te vedno znova in znova, kako zvesta si sama sebi, kako prekrasni so vsi ti mini albumi.Vsak zase je nekaj posebnega, na kupu pa verjamem da so enkratni!
    Bravo in vse najboljše slavljencu in tebi seveda! A ni zanimivo kakšno so naša čustva vsakič, ko kdo od otrok praznuje roj. dan. Jaz imam zmeraj tisti prijeten občutek ščemenja in polno adrenalina.Prav podoživljaš tisti dan, ko se ti je zdelo, da imam vso srečo sveta ob sebi.Lepo praznujte!

    OdgovoriIzbriši
  3. Si me kar presentila s temi tehničnimi zadevami :))) Pa ne zato, ker ti tega sploh ne bi pripisala, ampak enostavno pač, ko ne pričakuješ. Polna si presenečenj in neverjetno aktivna. Resnično te občudujem v večih pogledih. Polna energije, vedno pripravljena poslušati in vedno pripravljena storiti vse za svoje otroke. Čestitke 14-letniku in ostani takšna kot si :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Res zanimivo s čim vse se ukvarjaš, pa ima tvoj dan enako samo 24 ur kot moj. :)
    Vse čestitke za uspešen farum.

    OdgovoriIzbriši
  5. Se strinjam s tabo, tudi januar ni več, kar je bil, tudi meni je odbrzel s svetlobno hitrostjo.
    Dobra si, kaj vse uspeš uvrstiti v svoj dan, biti mama petim otrokom pa je gotovo najlepša možna vloga pod soncem, ki hkrati zahteva veliko tebe, zato ti lahko dam samo svoj najglobji poklon. Lepo te pozdravljam:))

    OdgovoriIzbriši
  6. Sama sem te hotela vprašati, če poznaš skrivnostm saj očitno tvoj dan šteje več kot 24 ur. Znimivo je bilo prebrati in odkriti tudi drugačen košček tebe.

    OdgovoriIzbriši
  7. Albumčki so luštni, kot vedno. Domišljeni, ravno prav polni oz. prazni, da kličejo h krasitvi.
    Hvala, da si nam dovolila pokukat skozi okno v tvoj svet. Presenečaš, že odkar te "poznam" :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Glede na to, da si polno zaposlena z družino, mi ni jasno, kje najdeš še čas za ustvarjanje??? Pohvalno zelo, vsaka čast!

    Albumčki so mi zelo všeč, sploh roza :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika