petek, 27. februar 2009

En cvet (4) - Samo za tebe


Dobro jutro. Pa se počasi poslavlja februar.

Zgodnja jutra so tako tiha in tako samo moja. Preden se večina sploh začne prebujati iz sladkega spanja, sem jaz na nogah že vsaj dve, če ne tri ure. Danes sem malo pozna z objavo (ponavadi sem prej tule), ker sem morala pripraviti še mizico presenečenja ali pa mizico dobrot, ker ima naš danes rojstni dan.
Takole ga je zjutraj ob prihodu iz spalnice na mali mizici pričakala velika gora njegovih najljubših jedi in pijač, ter nekaj sladkih dobrot v obliki kavnih čokoladnih zrnc in dveh krofov velikanov (115g). Vedno se pritožuje čez vsako darilo, ki ga prejme in tako smo se letos odločili, da bo na mizi samo tisto kar bi on vsak dan, preko vsega dneva.

Za danes tri voščilnice z naslovom Samo za tebe.
Seveda je napis narejen računalniško in je kot rdeča nit skupen vsem trem voščilnicam. Dodajan pa je s 3d trakom. Saj je verjetno opaziti, da 3d trak zelo rada uporabljam, kar včasih pri kakšnih več plastnih piramidnih voščilnicah ni več ravno poceni špas.

Tokrat tudi nov papir (več o mojih papirjih pa bom rekla na koncu bloga).

Osnova je spet bela, preko nje rumeno zamazan papir in na njega ožji del vzorčastega papirja. Osnovni motiv marjetke v kvadratu je podoben tistemu od včeraj, le da je tu še vedno ravnih, fit linij. Tule ga še nisem "redila".
Dodala sem pa še nov motiv marjetke -v krogu. Tu sem malo spremenila ozadje, vendar se še vedno držala barve. Po en cvet pa je delan še dodatno in potem s 3d blazinico dodan na krog.

Vsi trije elementi so lepljeni na modro osnovo in potem s 3d trakovi dodajani na osnovo.
Saj vem.... :) Suzy bo spet rekla, da mučim uboge marjetke, ampak če je temu tako, potem v temle mučenju neizmerno uživam.

Tokrat sem se odločila za rahlo drugačne postavitve.
Čisto preprosto početje v katerem uživam.

Notranjost (prva fotka bloga) je spet malo drugačna kot pri ostalih iz te serije(jap, tudi tu poudarjam drugačnost med njimi).

Še vedno ostajam zgolj pri "golih voščilnicah" te serije. Se pravi.... brez kakšnega dodatnega dekoriranja. Mogoče tudi te pridejo na vrsto. Saj bi se razni dodatki kot gumbi, pentlje, kamenčki, bleščice.......prav podali k motivu in barvni shemi, ki sem jo izbrala.


MOJI PAPIRJI
Sedaj pa k mojim papirjem. Delo, ki ga imam zelo rada. Včasih se mi bolje posrečijo, včasih malo manj, so pa tudi takšni, ki so prava polomija.
Teli so čisto sveže natisnjeni v tem tednu. Sami vzorci sicer niso novi, le natisnjeni papirji. Prvič sem namreč dala v poizkusni tisk moje papirje. Naključno sem jih izbrala 10 in naredila pri tem prvo napako. Pri spreminjanju formata za tisk(tudi to sem delala prvič sama v popolni nevednosti na tem področju), sem sicer v dobri veri, da delam prav, odkljukala tri kljukice, ki bi jih morala pustiti in tako imajo vsi tisti tanki beli rob, ki ga je potrebno potem odstraniti. Sedaj vem....Za drugič :)
Tiskati sem dala na 115g papir, gladek in sijočega videza na pogled. Tisk je seveda veliko boljši, kot pa z domačim tiskalnikom in seveda tudi sama kvaliteta papirja, ki je prav prijeten na otip. Tile na fotografiji so formata A4, naredili pa so mi tudi enega poizkusnega A3 format, na katerega prav tako nimam pripomb.
Cene pa so takšne: 50 centov za A4 format in1€ za A3 format. Drugače bi bila cena malenkost nižja (kakšnih 5 centov na komad), če bi mi tiskali na običajen 80g papir.

Ampak dovolj o tem.
Če bo katera potrebovala kakšen poseben (barvno ali vzorčasto) papir, naj se mi samo javi. Če bom znala, bom naredila. To sploh ni tako zelo velikoooo dela. Takšnega žirafastega sem na primer naredila za Zvezdo, ko nikjer ni dobila papirja, vendar ga potem ni potrebovala(je našla neke mislim da, servetke na to temo) in sem ga uporabila sama. Naredila sem štiri voščilnice s to serijo: prvi dve, drugi dve. Še nekaj papirjev in dodatkov žiraf je tule . Upam, da bo link delal. Bom kasneje preverila.
Kadar želite približno barvano kombiniranje, mi morate poslati po mejlu fotografijo tistega s čimer naj bi se ujemalo, da lahko z mojim "pickerjem" poberem barvo. Naredim in pošljem predlogo, vi pa jo samo natisnete ali tiskate na svoj računalnik in to je to. Meni je popolnoma vseeno, ali se odločite, da bo papir samo vaš, ali pa ga delite javno tudi z drugimi. To je odločitev vsakega posameznika. Jaz samo v izdelavi papirjev uživam.
Če pa katere mogoče želi, da kakšen papir od mojih dam natisnit tudi zanjo, naj prav tako pove, vendar pa je tam cena takšna, kot sem navedla.

6 komentarjev:

  1. Mhmh njami darilo in čestitke...dišijo po pomladi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepa čestitka, lep papir in vse najboljše slavljencu! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  3. Iiiii, spet marjetke :) Super lepe in čestitam za papir!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. 1. Vse najboljše slavljencu
    2. Lepe čestitke
    3. Ne, Suzy ni rekla, da mučiš uboge marjetke. Suzy je samo pomislila, da je marjetka pač ena najmanj cenjenih, najbolj navadnih travniških rožic. In iz te ubožice delaš ti ven čudesa :)
    4. Papirje pa itak vedno občudujem pri tebi.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tele voščilnice z marjetkami so tako krasne, nežne. Ti si se očitno rodila s papirjem ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Cvet za mene ;) Res bi ga bila vesela, ker sta voščilnici res simpatični.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika