nedelja, 20. marec 2011

Vsega po malem

Nori teden gre počasi k svojemu koncu. Ampak je bil vseeno lep. Predvsem ga je napolnilo toplo vreme in veliko sonca v drugi polovici. Prva je bila deževna.
 
V sredo zvečer sem preživela zanimiv večer v baročni dvorani Radoljiške graščine.
Projekt Grundtvig je imel svoj zaključek in prav lepo je bilo pogledati Generation "X" over ali Ko se staro spne z mladim s povezovalnim elementom ZADRGA kot simbol združevanja in povezovanja starejše in mlajše generacije ter različnih evropskih narodov.

Na  fotografiji  tradicionalne noše držav udeleženk: Belgije, Madžarske, Portugalske in Slovenije.

Iz starih nova oblačila

KO SE STARO SPNE Z MLADIM
Ljudska univerza Radovljica je s partnerji iz Belgije, Portugalske in Madžarske osnovala dvoletni projekt Generation x over, namenjem ljudem, starejšim od 50 let. Na univerzi so potekale brezplačne delavnice retorike, digitalne fotografije, medijev in kreativnega pisanja ter reciklirane mode, obiskovalo pa jih je 75 udeležencev.

Brhke manekenke in manekeni.


Zanimivo, da sta oba najstarejša moška udeleženca požela največ žvižgov občudovanja na modni pisti. Predvsem tisti s klobukom je poskrbel za svojevrsten šou z izzivalnim odpiranjem zadrg. Zadrge so bile namreč na vseh tako ali drugače recikliranih, predelanih oblačilih. Vsa oblačila pa je oblikovala Petja Zorec .
Vmes se je še kaj dogajalo v delavnici, ampak nič kaj zelo novega in posebne omembe vrednega.
Takole na nadaljevanje čakajo ene platnice albuma. Tokrat sem hrbtišče oblačila v rdeče platno.

In tudi tale kupček čaka boljših časov.


Prestavljam ga sem ter tja in vsakič ko ga zagledam, postanem nejevoljna. Ampak že mora tako biti, da imajo druge stvari prednost.

4 komentarji:

  1. Dobra fora to z Generation X. Ustvarjanje pa se pri vas po moje nikoli ne ustavi, kaj? Te škatle pa že zdaj izgledajo fajn.

    OdgovoriIzbriši
  2. O tele škatlice pa dvignejo vse kaj drugega kot slabo voljo. Imaš stil, ki mi je blizu, vsaka škatlica zase že zdaj poboža s svojo pojavnostjo, tako lepo izbiraš in kombiniraš barve, sijejo mehkobo in milino, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Škatlice so za pojest lepe. Take nežne, s čipko, lepih barvh.Prekrasno, res si mojstrica!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična ideja projekta. Verjamem, da si uživala, škatlice pa prekrasne.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika