četrtek, 1. januar 2009

Za začetke pravijo tudi....da so "zeleni"

Moja prva objava v novem letu, ki je prišlo sredi hladne noči. In tudi to leto smo več ali manj dočakali v zelenem, bi lahko rekli. Krpice snega sem ter tja niso tisto, kar ponavadi veliko ljudi pričakuje za silvestrsko noč. Kakorkoli....

"Zelenec", "si še zelen(mlad in neizkušen)", "moraš še dozoreti"(si še zelen)....
Ko se nekaj rodi in je še mlado, brez popisanih listov, brez izkušenj, ki jih je potrebno pridobiti s časom......je to ZELENO. In tudi novo rojena ljubezen je sveža, še zelena in potrebuje čas, da dozori.
Osnova voščilnice je zelena (druga polovica lista, ki je ostal od zelenega izziva). Svetlo zelen papir sem potiskala z nekaj temnejšimi srčki in še enega za po vrhu, ki sem ga čisto na koncu uporabila v spodnjem levem delu voščilnice in ga dodala s 3d blazinico. Tako dobljeno ozadje sem lepila na temnejši papir in obrezala.Oba stranska robova sem ozaljšala s pikami z gel pisalom.
Tudi sam napis sem natisnila na enako ozadje in ga lepila na tri različne zelene podlage. Na levi strani sem puščala več robu in ta rob nepravilno obrezovala. Dodane so še trije okrasni kamenčki v pripadajočih barvah. Najtemnejši list pa ima prav tako dodane pike narejene z gel pisalom.
Sedaj je bilo potrebno samo še poskrbeti za dodatke. Zavezala sem pentljo iz saten traku in jo s sekundnim lepilom pritrdila na rahlo zvito zeleno vejevje(takšne koščke naredim s pomočjo zaščitenih klešč in žice, ki jo za nekaj časa zavežem naokoli, da se zviti del "uleže"), ki ga uporabljajo cvetličarji za aranžiranje. Na enak način je dodan tudi manjši zelen srček, ki sem ga prosto izrezala, posula s pikami in nalepila še na eno podlago, da sem pridobila trdnost.
Zgornji del s pentljo je na podlago dodan s pomočjo sekundnega lepila, spodnji s srčkom pa je umeščen med podlago in napis, ki je pritrjen s 3d trakovi.
Le še srce v spodnjem levem kotu in voščilnica je bila narejena.

Sedaj pa naprej po poti pisanja letošnjega leta, ki naj iz zelenega postane pisano. Ravno toliko, da bo vsakomur prav.
Srečno vsem skupaj na tej poti!

1 komentar:

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika