nedelja, 25. januar 2009

Brez stare dobre servietne pač ne gre -tokrat s srčki

Vsake toliko časa se je potrebo vrniti "nazaj h koreninam", nazaj k servetni tehniki na voščilnicah ali čem drugem. Vedno imam na zalogi kakšne konce že nalepljene, ker nikoli ne vem,kdaj bom kaj potrebovala in ker ko že packam, pač packam dokler se mi da in je še kje kaj prostora za sušenje.

Iz kupčka sem potegnila srčke. Motivi sem že lepila tako, da je bil del mišljen za voščilnice, del pa lahko tudi za kazala zaradi dvoje oblike in velikosti.
Ne vem kaj se mi to dogaja zadnje čase, ampak sem opazila, da imam kar precej voščilnic delanih na roza osnovi. Torej spet roza osnova. Na prvi sem dodala bordo ozadje direktno na voščilnico tako, da se roza vidi kot obroba. Na drugi pa sem pustila roza ozadje in nalepila tanke bordo črte kot obrobe. Preko njih sem nalepila še zlate obrobne nalepke v cik cak vzorčku.

S cuterjem sem izrezala dve večji obliki, ki pa sta bili preozki za sam motiv iz servetka. Zato sem obliko po sredini razrezala in jo "štukala". Vsakič z drugačno barvo, tako da se vidi, da je štukano. Obe obliki sem krasila: roza z gel pisalom, bordo s pisalom v tudi za 3d učinek.
Vse skupaj je v dveh plasteh dodano na osnovo s 3d blazinicami.
Še nekaj dekoriranj: okrasno štanca v vogalih, izrezani srčki in dodani preko s 3d blazinicami.

Ozki konci so ostali za preprosta knjižna kazala.
Lepljeni na po dve različni ozadji in obrezano v tanki liniji. Nekateri še dodano okrašeni po robovih z gel pisali. z različnimi satenastimi trakovi.

2 komentarja:

  1. Spet super krasne čestitke. Pa sploh se ne vidi, da bi bila servetna. Kje je pa kakšna gubica? :)
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti znaš vedno znova presenetiti. Bom kar tule pohvalila še za nazaj piramidno tehniko in 3D rožico. Fenomenalne so vse :))

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika