torek, 6. januar 2009

Prihaja ljubezen

Prihaja ljubezen......

Sv. Valentina poznamo pri nas že dolgo, vendar ne v povezavi z dnevom zaljubljencev. Na ta dan se ženijo ptički in Valentin naj bi prinesel ključ do korenin. Vendar imamo slovenci še en podoben dan in sicer Gregorjevo, ki je 12.marca. Za ta dan še vedno velja vse polno vraž in raznih običajev, ki se sploh zadnje čase ponovno na novo obujajo. Tudi na Gregorjevo se ptički ženijo.

Kaj je apostol Pavel napisal o ljubezni v pismu Korinčanom:
Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi. Ljubezen je potrpežjiva, dobrotljiva, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega. Ne želi si krivice, želi pa si resnice. Vse opraviči, vse veruje, vse upa, vse prenese. Ljubezen nikoli ne mine.

Ljubezen....cvet v vazi

Počasi se je naselila tudi na moje voščilnice. To je nekaj tisto, ko....Moraš, samo preprosto moraš biti del tega......ljubezni.
Nastale so tri, vsaka v drugih barvnih odtenkih.
Idejo o črki V kot vazi sem videla na scs in bila mi je tako zelo simpatična, da sem se morala tega lotit. Odtis na belem in pobarvane črke sem lepila na barvno ozadje, ki sem ga obrezala v tanki liniji. Drugo enobarvno ozadje je rezano preko šablone. Na obeh delih sem robove okrasila z belim pisalom za 3d učinek.
Vsaka ima drugačno tiskano ozadje, ki je prav tako lepljeno na enobarvno in potem na osnovo. Le še naokoli zavezana pentlja v pripadajoči barvi in dodajanje prejšnjih dveh delov s pomočjo 3d trakov.

5 komentarjev:

  1. O, tebi je že na Valentinovo potegnilo. :) Lepe čestitke in lepa ideja za cvet v vazi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo so lepe te tvoje čestitke! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  3. Vau! Prekrasne so. Mi je všeč izrezano ozadje, črke so pa fantastične.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  4. Noro so mi všeč!Barve, črke, rožice,... res so dobre.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika