četrtek, 22. januar 2009

Nežno, nežno...kot si le Ti

Novi srčki, ki pa mi jih ni bilo prav lahko delati, saj s tistimi resnično nežnimi čustvi nisem ravno na Ti. Sem bolj realist, prikovana nekam trdo na tla. Sploh pa so se mi rozike zdele vedno nekako rezervirane le za majhne punčke, še dojenčice.


Ampak, ko delam, se prepustim občutku, nič prav posebej ne načrtujem, razen tega, da je zaradi porabe papirjev in mojega nemirnega duha, ki se vedno sprašuje "Kako bi pa bilo, če bi bilo takole?", najbolj smotrno, da naredim vsaj dve-štiri voščilnice. Pri takšnem način je mirna moja duša in papirji nekako uporabljeni tako, da imam občutek, da mi neprestano "visijo" nad glavo neki ostanki, ki jih mogoče nikoli ne bom uporabila.

Nežno, nežno...so torej štiri "rozaste" voščilnice, katerim je skupno:
  • roza osnova voščilnice
  • papirček z napisom ob robu pravokotnika Ti in jaz...za vedno
  • roza srce kot osrednji motiv
  • izdelan desni rob v notranjosti voščilnice
Delala pa sem jih po dve in dve.
Prvi dve sta nastali tisti, ki imata za ozadje z rožami postlano ozadje iz transparentnega papirja.

S pritrjevanjem le tega nisem imela težav v tistem smislu, kje se bo morebiti videlo ali ne videlo lepilo. Lepila sem ga namreč v sredini, pod tiskanim papirjem in je tako rob naokoli ni lepljen.

Srci za ti dve voščilnici imata rob iz roza bleščic.

Vzorec s srčki v bordurah sem naredila sama. Tako bordura kot osrednji tiskan papirček, ki je tudi moje delo in narejen za to serijo, sta lepljena na bordo teksturno ozadje, ki kar malo po otipu spominja na folijo (zaloge iz Arta v Kranju, kjer takšne papirje prodajajo v prozornih ovitkih, pakirane po 5kom, velikosti A4).
Sledilo je še dodajanje s 3d trakovi, izdelava notranjega roba in dodajanje spodnjega napisa Za tebe, ki sem ga posula z roza bleščicami.
Droben detail, v katerem se voščilnici pa vseeno razlikujeta, je obdelava transparentnega papirja ob robovih: na enem je embosirana, na drugem luknjana.

Pri drugih dveh sem uporabila drugačne papirje. In ker sem srcema dodala še roza pike iz bleščic, sem uporabila tudi pikast papirček. Tudi notranje bordure so tu drugačne. Celotno zgornje izdelano ozadje pa na roza osnovo dodano z 3d trakovi. Pred tem pa sem naokoli zavezala še okrasen saten trak. Pravzaprav tri trakove, pri čemer sem uporabila vse tri barve, ki se pojavljajo na voščilnici.

5 komentarjev:

  1. Prečudovita čestitka. Se kar ne morem nagledati tvojih stvaritev. Vsakič znova presenetiš z novo lepotičko.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakšna lepa čestitka. Neverjetno kakšne stvaritve prihajajo izpod tvoj rok.
    L.P

    OdgovoriIzbriši
  3. Uhhh...hvala vsem.
    Imam tak občutek, kot da je tale teden tisti moj "hiperaktivni".

    OdgovoriIzbriši
  4. Še dobro, da so ugotovila, da roza barva ni rezervirana samo za majhna dekletca, ker bi bilo škoda, da ne naredila teh lepotičk. Fantastične so :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika