nedelja, 4. januar 2009

Moja knjiga za 2009

Da sem se lotila dokončevanja tele moje knjige, moje spremljevalke za leto 2009, je kriva Tulpika, ko sem prebirala njeno blog sporočilo na to tematiko. Hvala. Osnovo sem imela že dolgo narejeno, a ker sem vedno zadnja v vrsti in so v vrsti stali vedno novi in novi osebki, ki so hoteli to ali ono, sem dolgo čakala na tole. Pravzaprav lahko rečem, da je že kar uspeh, da sem sploh dočakala.
Osnovo sem delala iz kartona, ki je zgiban v sredini, oblačenje platnic pa je tisto največkrat uporabljeno -darilni papir. Izbrala sem zelene tone z dodajanjem črne in rumene. Sama osnova, tako zunanjost kot notranjost, sta tokrat narejeni deljeno. Nisem oblačila v kompletu vsega, ampak vsako polovico izdelal za sebe. Sredina je tako ostala bela in potem čisto na koncu izdelana z zelenim kartonom, ki sem ga dodala z dvostranskim lepilnim trakom. Znotraj ozek trak po meri, ki sem ga 3 cm obrnila še na zunanjo stran, zunaj pa malo širši zelen trak, ki sem ga prav tako zapognila, okrasno narezala in čisto na koncu še okrasila z gel pisalom.















Notranjosti sem se lotila tako, da je meni prav. Žepi, različni blokci, zapognjeni deli ,ki se še dodatno odpirajo, označevali, trak, kamor lahko kaj zataknem in podobno. Prvo in zadnjo stran sem namenoma pustila črno. Malce za oči spočiti, malce pa zaradi tega, ker tu potem lepim lističe s tistim "NE POZABI!".



Tole je tista zlata sredina.
Dva velika žepa, ki se delno pokrijeta, spodaj še en manjši, namenjen zatikanju. Na levi strani označevalni samolepilni lističi. Žepa sem okrasno ozaljšala še z rožicami, ki nista vedeli, kje bi drugače pristali. Tule se tudi vidi približna velikost odprte knjige: 31 x 13cm.


Pa še
desna
stran
knjige.















...in leva
stran
knjige.




Zaradi varnosti (jaz to vlačim sem ter tja; v torbici, ruzaku......In da ne bi izgubila kakšnega majhnega lističa, ali pisala, ki ga zataknem v sredino) sem naredila še zunanje zapiralo, pravzaprav trak iz papirja, ki se ga natakne na zaprto knjigo. Tudi tu sem uporabili dvostranski lepilni trak (malo širši, pravzaprav tako širok kot trak) in ga tudi okrasila z gel pisalom.

2 komentarja:

  1. Me veseli, da te je moja objava spravila k dokoncanju knjigice. Skoda bi bilo, da bi nedokoncana lezala kje v kotu, saj je to vse vec kot knjigica, to je ze skoraj kot "garsonjera" :))
    LP, tulpika

    OdgovoriIzbriši
  2. Tale tvoja knjigica je pa res nekaj posebnega, čudovita je, mi je všeč da si naredila žepke! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika