petek, 3. april 2009

Mešane rožice

So vzponi in padci.
In zadnje štiri dni lahko svoje življenje kar označim kot nekakšen padec, ki ga občutim tudi na ustvarjalnem področju. Ni prave volje, nisem prava jaz.

Prva je čisto preprosta in hitra. Potrebovala sem jo za eno sosedo, ki v svoje življenje le stežka spusti barve.

Druga je delana po predlogi Jak, le da sem jo jaz sama barvala. V nekakšnih čudnih odtenkih, a le takšne sem bila tisti trenutek spravit skupaj.

Tokrat sta kar dva cvetova na eni voščilnici, na vrhu pa sem dodala gumb iz fimo mase, ki je privezan s tankim svetlečim trakom. Ta isti trak sem tudi okrasno dodala okoli svetlečega lila papirja, za podlago pa uporabila pike na beli podlagi. Od kod imam te pike...ne vem. Bile so v mapi za rojstvo deklic in to je vse kar vem o njih.

Za naslednji dve pa je naredila predlogo Angela (bayswake) iz coc-a. Ženska je resnično neumorna s svojimi predlogami.


Prva, v roza odtenkih je delana v 3d tehniki. Njeno ozadje (prvo plast) sem prvo lepila na črn papir, potem pa na umazano bel papir, ki sem ga še sama čisto narahlo umazala z zeleno blazinico.

Ker Angela napise dela v angleškem jeziku, sem obema naredila še čisto preprost napis, kjer sem zgolj s "pickerjem" pobrala pripadajoče barven odtenke.

Ozadje je moje, še roza trakec in dvoplastna rožica.

Naslednja pa je narejena v piramidni tehniki.

Tudi tokrat je ozadje (to mozaično) moje. Osnova je sicer bela in nanjo lepljen črn papir. Ko sem dodajala mozaično ozadje, sem ob desnem robu pustila malo več črnega, da sem se tu še malo poigrava z zlatim pisalom za 3d učinek.
Zlat trakec pred lepljenjem in napis in to je to.

Zadnje čase se bolj "varno" počutim v svetu otrok. Res pa je tudi, da se te dni tam kar naprej nekaj dogaja, odvija nekakšna velikonočna procesija in je vsak dan nekaj novega. Če ne naročila za druge, me pa otroka neprestano porivata v njun ustvarjalni svet, ki je v pričakovanju pirhov in vsega kar sodi poleg veliko bolj ustvarjalno obarvan.

Takšen je moj današnji koktelj....vsega po malo, toliko pač, kolikor človek v danem trenutku zmore.

7 komentarjev:

  1. Ja res so vzponi in padci.Le toliko se moramo poznati, da opazimo,kdaj se iz padca ne začnemo več dvigati.Čestitke so pa lepe, meni je zelo všeč tvoj stil.Tina

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni so vse tvoje čestitke všeč, zato ker imaš nek čisto svoj stil. Pa čeprav kdaj barva ni moja, pa z motivom ne bi vedela kaj počet, je pa super, da ustvarjaš in ustvarjaš.. vedno kaj novega.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kljub tvojim "ne" dnevom, so nastale lepe čestitke.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni so všeč , čeprav praviš, da ni ravno tvoj dan ali nekaj podobnega- se ne pozna.Lepo in domiselno, kot vedno

    OdgovoriIzbriši
  5. Vsaka ima svoj čar in vsaka je svet zase. Meni so zelo všeč in izžarevajo neko prefinjenost!! Res si pridna in zelo produktivna :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Really beautiful stamps!!! Very cool!!! Happy day!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Marika ti si tako polna energije. Čisto pomladne rožice.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika