ponedeljek, 21. junij 2010

Je čas za delo, čaz za ustvarjanje, čas za lenarjenje in čas za....

.... POSPRAVLJANJE!!!
Ne tisto, čisto na "vse ali nič", ampak vsaj malo. Težko namreč ustvarjam, če nimam vsega na dosegu rok. Tako sem se pač navadila ali grdo razvadila ali......??? In potem ko delam , se vržem na glavo v ustvarjanje...nastane povsod naokoli mene strašen nered. Sicer se tudi v neredu dokaj dobro znajdem, saj ga naredim sama in ga tako poznam, je moj prijatelj, zaveznik ..... ampak..... Včasih pa le zgrešim kakšno stvar, mi uide, se skrije.......

In danes je bil idealen čas za urejanje mojih visečih map. Celo dopoldne smo bili brez elektrike in le kaj neki naj bi človek počel. Potem pa sem Štartala v nizkem štartu in vsako mapo ven, pregledala, zložila, vstavila nazaj na nosilca (to je provizoriš kartonska škatla ki je ojačana spredaj in zadaj z lesenima dilama, v kateri sta vpeta dve kovinski vodili). Sprva se mi je zdelo vse skupaj tako odveč :( :( :(  Ves čas sem čutila, da me je Elektro gorenjske "prisilil", da počnem nekaj, kar pravzaprav sploh ne maram početi.
Ampak bolj ko je mineval čas, manj sem se zavedala, da sploh nimamo elektirke. Čas se je kar nekako ustavil, ko sem odkrivala nove koščke papirja, v glavi sestavljala možne kombinacije.
Sploh nisem vedela, da imam toliko razno raznih papirjev, pa čeprav......saj veste.....še vedno sem mnenja, da  jih imam čisto premalo. Papir je pač "moja bolezen".
Še pogled na enega od predalov za mojih hrbtom (pri vsem delu...razen barvanja in rezanja 3d motivov namreč stojim, ker tako pač hočejo moji kolki in imam temu primerno tudi dvignjeno delovno površino).
Nad škatlo z visečimi mapami pa je ozka polica, polna telih (sladolednih) škatlic. Nič kaj prijetno na oko za morebitne obiskovalce, ki morebiti niso vajeni takšne "razstave", ampak meni pač priročno, pregledno.
Ps.: za škatlice imam prižgano rdečo alarmno luč in mi jih nosijo tudi sosedje, ko pojejo svojo porcijo :) Drugače pa na obisk ne smejo hodit :)
In za konec še en obrok. Mmmm...slasten.
Sestavljanka iz sladkega zelja, sojinih koščkov, zelene leče (sestavljeno v plasteh)....polito z kislo smetano, paradižnikovim sokom in jajcem, na vrhu pa malo naribanega sira brez kontzervansov, dodanih barvil.....

9 komentarjev:

  1. Preden sem prebrala do konca, sem si mislila: ste pa pojedli enega sladoleda!! No, pa si me potolažila:)
    Če boš imela kdaj preveč časa, si toplo vabljena na "urejevalni čajček" k meni domov:) Z urejanjem si namreč nisva na ti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi k meni bi lahko prišla:):):):) Tudi jaz imam rada red , da vem kje vzeti:):):) Pa primeni je tudi polno škatlic,....

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo si posoltirala! S papirjem imam jaz kup težav, ker jih ne vem pogrupirat: kam take z vzorčki, kam tiste iz revij in časopisov, kam ta majhne koščke, katere skupaj in katere ne... Če boš imela kdaj kakšno učno lekcijo na to temo... Drugače je pa prav fajn pošpegat v tvoj ustvarjalni kotiček, pa če je bolj ali manj pospravljen - vedno je ustvarjalno navdihujoč :)

    OdgovoriIzbriši
  4. To je nega dela s sortiranjem papirja, ampak poznam ta občutuke, tudi jaz imam rada vse na dosego, da se samo stegujem in jemljem, ko potrebujem. Najbolje je imeti urejeno tako kot si sam želiš, pa če je ostalim všeč al ne. Dobro znaš izkoristit čas, ko ni elektrike :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. še ena, ki se javi na tečaj sortiranja, lopo si uredila in na koncu še dobra hrana ..njami :)

    OdgovoriIzbriši
  6. O, to si se pa super spomnila in pospravila papirje. Sama še iščem dobro rešitev pri meni, nimam namreč visečih map, papirjev pa tudi o-ho-ho (beri vedno premalo ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Uuu zavidam ti posortirane papirje, ker jaz takoj ko jih posortiram, v naslednjem iskanju vse pomešam :-)Krasno!

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelo lepo si tole posortirala. Tudi jaz že nekaj časa upam na to, da si bom uspela narediti kaj reda, pa kar ne gre. Samo blizu pridem in je že eksplozija. Tudi prigrizek izgleda slasten.

    OdgovoriIzbriši
  9. :)))) super pospravljeno :))

    Tele Carte D'or banjice so pa dobrodošle tudi pri meni :)) samo toliko jih pa vseeno nimam :)))))

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika