sobota, 22. maj 2010

Zvite rožice

Zvite rožice  so zgolj spet samo ene od rožic, ki jih rada delam. Sicer je voščilnica narejena kar tako, saj sem te rožice enostavno morala nekam prilimati, da ne bi mogoče bog si ga vedi za koliko časa obležale. Pa tudi škatlica je bila že narejena in zakaj neki bi samevala, če  pa to ni potrebno.

Kot zanimivost: na tej voščilnici je 14 ročno izrezanih krogov in dva, ki mi ju ni bilo potrebno rezati. Sta kar takšna, kot sta bila.
Rožice so narejene iz vložnih kartonov za v registratorje. Del njih sem pred rezanjem poštempljala...kar tako...kamor je pač padlo in kakor je padlo.
V notranjost sem tokrat skrila motiv torte, ki sem ga delno pobarvala s pripadajočimi barvami.
Sem sedaj premišljevala in ugotovila, da je ta teden pri nas zaznamovan z rožami.

Poleg tele je nastalo še kar nekaj čisto navadnih rožnih škatlic. Majhnih (8x6x3,5 cm) in brez vseh dodatkov. V treh vazah so ivanjščice(otraka sta jih ujala še tik preden se je kmet lotil košnje)  in v eni orlice(te so pa kar z domače gredice) temno vijolične barve. Pri hčeri se bohotijo velike in bogate roza vrtnice......Tako velikih cvetov že dolgo nisem videla. Tudi tri velike oranžne gerbere so našle domovanje v enem izmed prostorov. In konec koncev....na mizi leži še kakšnih 30 izrezanih rožic, ki čakajo na barvanje.
Pa bodo morale še kar malo počakati in samevati , ker je prej na vrsti še nekaj drugega.

7 komentarjev:

  1. To mi je pri tebi najbolj všeč, da vse kar se le da narediš sama in glede tega si polna idej. Super so te rože in res znaš uporabit vsak papir, ki ga dobiš v roke v taki ali drugačni obliki. Super.

    OdgovoriIzbriši
  2. koliko rožic ti delaš. Brez nekih naprav in strojev. Iz vseh mogočih in nemogočih papirjev... Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Čestitka je čudovita in krasne rožice si naredila :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole so pa prav barve za mojo dušo! In cvetki definitivno popestrijo in obogatijo voščilnico! Res znaš čisto vse pametno uporabiti!

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi mene so pritegnile barve in seveda rožice..prekrasne so!

    OdgovoriIzbriši
  6. Rožice so prav lepe! Super si skombinirala čestitko.:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Tebi res ne znmanjka idej in vsakič znova nas prijetno presenetiš s svojimi izdelki. Čudovito.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika