nedelja, 24. marec 2013

Marec v delavnici (3)

Pa sem spet tu ..... z enim od kratkih utrinkov iz delavnice, ki se še kar ni postavila na noge. Mi je pa končno uspelo postavit CENTER.
Le ta je v mojem primeru delovni pult z osrednjo rezalno površino v velikosti 60x90cm, črno žverco in pa desko za zgibe. To je pač vedno na moji mizi(kadar je pospravljeno, drugače pa ..... ). Poleg dveh kovinskih ravnil, enih škarijc, svinčnika in skalpela. Vsemu ostalemu jaz pravim šara. Všeč mi je ta delovni pult.  Z delovno površino  90x164cm in dvema prav tako velikima policama pod njim, ki sta dostopni z obeh daljših strani. Višina je 87cm, kar je prirejeno mojemu delo v stoje. Spodnje police še čakajo, da se najdejo izgubljeni in založeni materiali.
V tisti spodnji modro beli škatli počasi dobivajo domovanje štempiljke. Povsem preprosto, vendar sila praktično: male prozorne mapice (srajčke) sem napolnila prvo z belimi kartoni in potem vstavila štempiljke. Pregradila pa sem kar z raznimi odpadnimi kartoni, ki sem jih narezala na primerno velikost. Sprva sem sicer razmišljala o fasciklu, vendar mi je takole ljubše. Bolj priročno in mojemu načinu dela prilagojeno.

6 komentarjev:

  1. Krasna ideja. Upam, da ne boš huda, če jo bom kopirala. (ideja fascikel in štampiljke) Tudi jaz se bom zadušila v moji delavnici od vseh štampiljk (mimogrede,jaz jih imam kar v velikih škatlah, vendar je to zelo nepregledno) in ostalih prčkarij, kar sodi k ustvarjanju. So mi pa tvoji izdelki všeč in rada pokukam k tebi. Če ti je kdaj dolgčas - vrži oko k meni. lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakšno kopiranje? Saj nisem nobene tople vode odkrila. To je že pri mnogih preizkušeno.

      Izbriši
  2. Uhh, ko bi bila moja miza takole prazna :) No, saj kdaj pa kdaj je, ko se pošteno lotim pospravljanja, velikokrat pa ne. Je pa luštno h komu drugemu pokukat, kje ustvarja. Verjamem, da bodo izdelki še naprej tako dovršeni, kot so bili do sedaj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sonja :) To je bila samo za poziranje prazna. Sedaj je že .... pač našarjena. Priznam pa, da večina samo po robovih, ker rezalna površina mora biti prosta. TO je osnova. Čeprav imam tako giljotino kot rezalnik, nista popolnoma nič v uporabi.

      Izbriši
  3. Vidiš, počasi se napreduje :) Jaz pa sem zase ugotovila, da mi je najboljši način shranjevanja štampiljk v CD škatlicah, ker lepo odprem vzamem štampiljko, jo očistim in dam nazaj. Tako pridejo zelo prav tudi stojala za CDje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, tudi to je dobra ideja. Vendar pa ne vem, zakaj se mene ne prime.

      Izbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika