torek, 14. junij 2011

Spring card

Zakaj in od kod ima ta način zgibanja takšno ime, mi ni jasno. Z njim sem se srečala pred kakšnimi petimi leti na coc-u. Vendar pa mi nikoli i ne vem koliko prirastel k srcu.

Iz kosa papirja sem zložila tole obliko in je povsem osnovna. Zgolj samo za prikaz, kako izgleda. Moram pa povedati, da nekatere ustvarjajo prave mojstrovine pri tem zlaganju. Meni očitno niso pisane na kožo ali pa zgolj samo z njimi nisem na isti valovni dolžini.
Trmasto sem sestavila še ti dve in dodala tudi kuverti. Kaj me pravzaprav moti? Mogoče to, da nekako ni pravega prostora, da bi napisala tekst. Oziroma je, saj je zadnja stran povsem prazna. Pa sem zadevo potem rešila takole (na tej fotografiji se ne vidi, ker sta kartončka pravzaprav vložena zadaj v stoječi del)....V vogalček kartončka lahko dodamo tudi okrasni trak , ki potem kuka iza osnove.
Današnje voščilnice torej zgolj samo kot prikaz nekega drugačnega zlaganja. Ker pač to ni nikakršen bav bav , ker se ob vsakem zlaganju (pa četudi mi ni všeč) nekaj naučim in ker raje "prilepim" svoje fotografije, kot katere druge.  Navodil na spletu je kar nekaj. Pa prilagam samo eno takšno navodilo.

7 komentarjev:

  1. Sem danes ravno zjutraj gledala eno izmed podobnih zloženk, tudi tako imenovanih diamantnih. Ta tvoja je sicer spring različica. Mogoče te bo zanimalo: http://rosaswelt.blogspot.com/2011/06/diamond-fold-card.html. Meni ni čisto jasno kako je sestavljena :)

    Tako zlaganje mi je všeč, ker zgleda kot slika na podstavku in tebi je s to lepo zeleno čisto fajn uspelo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Vladuška.
    Diamond poznam že malo dlje, sem jih delala in so tudi že nove v delu za jutrišnjo objavo. Te so mi nekako bolj všeč kot spring card.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepo in uporabno, vsaj zame. Sem takoj zložila kar iz kosa papirja, ki mi je prvi prišel pod roke.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepo Mil. Mi je všeč, da komu pride prav.

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je pa všeč, zelo :-) barva in motiv in potem še način zlaganja..čisto nekja posebnega in lepega.

    OdgovoriIzbriši
  6. A tako se to imenuje! Sem jo že nekajkrat "srečala", pa sem ime bolj povezala s kakšnim namenom ali zgolj letnim časom, kot pa načinom gubanja!

    OdgovoriIzbriši
  7. nimam pojma, kako si sčarala tole, mi je pa všeč :) drugačno in čedno.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika