petek, 24. junij 2011

Še dve netipični voščilnici


Junija še ni konec. Mar ne? Preden se bo končal, bo prav gotovo nastala še kakšna tako ali drugače "drugačna" voščilnica. Spring card, diamond card, gatefold card, double gatefold card, swing card .... te mislim, da so bile že na vrsti v tem mesecu (sem malo zmedena, ker se dogaja več stvari in tako včasih težko sledim)

Za danes dve popolnoma preprosti. Pravzaprav me tudi nekolilo spominjata na vratne voščilnice, le da so to mogoče tista nihajna vrata, ki jih vidimo v kakšnih lokalih. Motiv je prav tako lepljen le delno na levi strani, desna stran pa razkriva notranjost voščilnice, ki jo delno prekriva preostanek nelepljenega motiva.
Zaradi delno razkrite notranjosti mora le ta biti obdelana. Pri takšnih voščilnicah je tudi dokaj pogosto videti, da ko jo odpremo, pod motivom zagledamo že dodan tekst. Prikladno. Tako dodamo še samo podpis ali kakšno malenkost.

Pri prvi sem preprosto uporabila krajši konec osnove (prikladno, kadar nam krajši konci ostajajo). Pri drugi pa je osnova običajno velika, le da sem na licu del osnove zapognila nazaj in na notranji del nalepila še svetlo moder trak in okoli zavezala pentljo.

Tudi notranjosti sta izdelani malo drugače.
Pri modri je znotraj samo en list, ki je poštempljan in  to je to. Pri metulju pa sem uporabila vzorčaste papirje tudi za notranjost in preko lepila list za pisanje teksta.

6 komentarjev:

  1. Ta se mi zdi zelo prikladna za kakšno hitrejšo izdelavo, ker ne zahteva veliko dela zunaj in kljub temu, da je potrebno dodelati notranjost, ni potrebnih ne vem koliko dodatkov. Pa še drugačna, posebna je. Vsaj tako se mi zdi :))) Všeč sta mi ti tvoji dve.

    OdgovoriIzbriši
  2. Moja današnja zmagovalka je modra voščilnica. Res je lepa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimiva ideja za hitro rešitev iz zagate, če kaj pozabiš ... enostavna pa vendar zanimiva in drugačna od večne klasike ...

    OdgovoriIzbriši
  4. Všeč sta mi obe postavitvi. Barvna kombinacija, mi je ljubša v modrem. Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. velikokrat se vprašam, zakaj nimam rok za papir... pa tudi potrpljenja ne. kar nekaj na hitro - samo, da je, če že moram...
    tvoje postavitve in barve pa so tako prepričljive, da niti teksta ne potrebujejo...

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika