petek, 3. junij 2011

Drugačne voščilnice

Saj vem, da sem napisala, da bodo sledile "škatlice voščilnice". Ampak za nekakšno rdečo nit meseca junija sem prvo malo pogledala nazaj ... med moje ne tako klasične voščilnice. Sem bi lahko uvrstili tiste, ki so drugačne po obliki in pa tiste, ki so drugačne zaradi samega zgibanja.Skupaj zložene pa imajo največkrat povsem običajno obliko kvadrata ali pravokotnika.
Pa kar takole ena nenavadna oblika, ki datira tam nekje iz sredine leta 2008. Tistega leta sem imela kar neko manjše obdobje nenavadnih oblik. Teh je nastalo kar nekaj .... enostranskih, dvostranskih. Podobne so jim bile žabe, pa razna oblačila, ki se jih je nabralo tako za deklice kot dečke, predpasniki za malo večje....



Potem pa so še različna zlaganja. Poleg raznih origami zlaganj in ogromno tea bag zloženih lističev, ki so pristali na običajnih voščilnicah, so se taistega leta začele dogajati tudi tako ali drugače zložene voščilnice. Npr. te stopničaste. Da so takšne kakršne so in zložene tako kot so, je krivo zgolj to, da sem iz neke tiskarne dobila ozke in dolge konce belega kartona. In ker mi ga je bilo škoda rezati, sem poizkušala različna zlaganja.


Ta stopničasta so mi bila najbolj všeč. Tudi zaradi tega, ker je bilo z njimi nekako najmanj dela. Je treba it po liniji najmanjšega odpora do končnega rezultata :) Kar nekaj jih je nastalo. Majhnih, večjih .... kvadratnih ali pravokotnik. Vsakič sem se zgolj samo prilagodila ostanku papirja.
Seveda so bile tudi druge oblike. Kot tale v sredino zložena, pa različne diamond oblike. Huh .... sem sedaj pregledovala stare fotografije! Bo treba spet marsikaj poizkusit, naredit na novo.
Stopničasto zložena je tudi tale včeraj narejena voščilnica. Le da tej pravijo, da ima poudarjen center.

Če pomislim, koliko enih papirjev sem pred leti uničila, preden sem dobila določen zgib, ki je bil zadovoljiv, je to danes povsem drugače. Povsem logično mi je, da v glavi seštevam in odštevam centimetre in potegnem ali reze ali črte za zgibe.Takrat pa sem zgibala in zgibala in spet zgibala... Huh! Pa mi še nič ni bilo jasno. Vse kar je nastalo, je nastalo povsem po goli sreči trenutnega zgibanja.

Tako.
Naj bo ta sivo bela uvod v mesec junij ali mesec v katerem bodo verjetno prevladovale takšne ali drugačne voščilnice. Tudi tiste v škatlici in drugačne.

7 komentarjev:

  1. Očitno imaš tole zgibanje v krvi :), jaz se še vedno počutim najboljše pri klasiki :)) Zanimivo je takole pogledati za nazaj par stvari.

    OdgovoriIzbriši
  2. Te stopničaste so meni nekaj posebnega pa tkao malokrat se spomnim nanje.Tale zadnja tvoja mi je še posebej všeč!

    OdgovoriIzbriši
  3. Koliko dela, pa vse tako natančno in privlačno. Najbolj mi je všeč prav siva!

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasno ti gre raznorazno zgibanje. Prav vse po vrsti so zanimive.

    OdgovoriIzbriši
  5. Spet krasna dela izpod tvojih rok. Post pa rada preberem, ker se vedno kaj novega naučim.

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasne so in res si kot uspešna in sposobna mravljica na področju kreativnosti! LP:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Zgibanje ti je res pisano na kožo!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika