ponedeljek, 13. junij 2011

Drugače zložene voščilnice -folded card

Tako ali drugače zloženih voščilnic je ... HO LA LA.
Kakorkoli namreč zlagamo papir, na koncu dobimo neko obliko, ki je lahko tudi voščilnica.Problem pri teh zlaganjih nastane, ko hočemo vse te dele, ki so tako ali drugače zgibani ... obdelati. Zaradi tega se ponavadi poslužujemo že uveljavnih oblik zlaganja, ker nam je potem nadaljna obdelava lažja in hitrejša. Na spletu imamo prav gotovo nešteto tutorialov/navodil, ki nam pri tem pomagajo. Večina njih je opremljena z vsemi merami in navodili in tako lahko povsem preprosto, brez da bi mučili male sive celice, pridemo do končnega rezultata.

Tukaj je osnova pravzaprav gatefold card ali vratna voščilnica, zgibanka. (k njim se bom malo bolj podrobno vrnila v prihodnjih dneh).
Preko levega krila sem namesto običajnega dodajanja samo motiva preprosto dodala še en karton, ki je nekoliko manjši kot zložena osnova in tako dobila nekaj "drugačnega", ne povsem klasično zloženega.


Sedaj pa naskok na nov teden. Naj bo za vse nas čim bolj prijeten in napolnjen s tistim kar si želimo, potrebujemo. Le še dva tedna nas loči do VELIKIH počitnic. Potem bo življenjski ritem spet drugačen.

5 komentarjev:

  1. Se popolnoma strinjam s tem, da je na voljo mnogo oblik, da pa se najraje poslužujemo preizkušenih prav zaradi lažje obdelava. Sama sem sicer klasik v večini primerov, ampak vedno rada pogledam kaj drugačnega. Prav zato so mi te tvoje take in drugačne zloženke všeč.

    OdgovoriIzbriši
  2. Idej pri tebi nikoli ne zmanjka. In očitno ti uspeva vse česar se lotiš.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prav krasna zgibanka je nastala; vsaj tako jim pravim jaz :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasne zgibanke! Luštno štampiljko si uporabila.

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepa in elegantna, prav svečana!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika