sreda, 1. junij 2011

Darilna embalaža z namenom (2)

Škatlica pri škatlici............kot kamen na kamen. Le da jaz ne zidam kamene palače. Le papirčke sestavljam zdaj tu zdaj tam, jih nalagam in prekladam, režem in zgibam.....
Takle "razkuštran" pogled mu pravim jaz.... ni prav redek v moji delavnici(slikano konec prejšnjega tedna, danes je podoba spet povsem drugačna). Zapadam iz ene skrajnosti v drugo: ko nekaj moram, ko nekaj želim in ko nekaj preprosto moram .... ta trenutek, sedaj, ne jutri. Ne takrat, ko bo mogoče prazna miza, ko bom umaknila določen material in naredila prostor novemu. NE!!! Takoj. Drugače nisem notranje potešena, na čutim svobode in vse ostalo postane nepomembno.

Verjetno sem po duši veliko bolj oblikovalka kot pa resnično ustvarjalka. Načrtovanje in oblikovanje me tako zelo potegneta, da se ustavi čas. In ravno škatlice so tiste, kjer to dvoje pride veliko bolj do izraza, kot pa pri npr. voščilnicah. Saj je potrebno kar nekaj preračunavanj, načrtovanj, preizkusov.... Za prikaz sem izbrala kar tele 10x10x10 velike škatlice.
Lažje jo je prikazovati kot neke npr. poročne vzorčke, kjer predvsem narediš manj vzorčkov, saj narejeno nosi osebno noto in tako z vsemi temi vzorčki nimaš kaj početi. Oblika in pa seveda preprostost teh škatlic pa je takšna, da jo lahko brez težav porabiš tudi za kaj drugega. Dodaš npr. voščilnico in že je tu osnova za darilce.
Oblikovanje pomeni : ne  spati. Ko popišeš in porišeš cel kupček papirjev in računaš najboljši možni izkoristek papirja, ti hkrati v glavi že poplesujejo misli o tem, kaj sedaj s temi drobnimi ostanki(če narediš npr. 50 škatlic je teh drobnih ostankov kar nekaj in škoda jih je kar tako zavreči ali se z njimi ubadati kot vsakim kosom posamezno ... ker jih je preprosto preveč). Tako te le ti sem ter tja zapeljejo in je "treba" poizkusiti za kaj bi lahko bili uporabni. Čas se ustavi nekje drugje in preden se zaveš je mogoče jutro, ti pa še vedno ne narejenega tistega, kar bi moral narediti.
Pri tem delu me tudi radi zapeljo materiali. Lepi, simpatični, sploh ti dvojno potiskani kartoni, ki odpirajo nove dimezije kombiniranja. Mini voščilnica, ki lahko sede kar v samo škatlico ali na njen pokrov.
Ampak se je treba ustavit in zajet sapo. Dvostransko potiskani kartoni so 2x dražji od običajnih. Hiter preračun na že popisanih listih pokaže kaj slab izračun pri možnostih, da bi nekdo želel darilno embalažo po tej izračunani ceni. Darilna embalaža "na željo, potrebo..."največkrat pomeni s pomočjo nje prodati nek svoj produkt, ga spraviti na tržišče po čim bolj ugodni in konkurenčni ceni in pri tem višja cena darilne embalaže pomeni tudi višjo ceno za končnega porabnika, se pravi kupca.

6 komentarjev:

  1. Neverjetna si res, ti že skoraj težko sledim ob vseh teh krasnih škatlah. Ampak te pa popolnoma razumem, da te to povsem povleče vase in da kar ne moreš nehat.

    OdgovoriIzbriši
  2. Škatlice so čudovite in res zelo uporabne. Čestitke ob vsem tem risanju in rezljanju. Meni to ne leži. Sem premalo natančna :).
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakšna produkcija. Pikaste so danes moje zmagovalke.

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožujem tvoje škatle, ki so vedno narejene 100%. Ko sem jih delala sama, so bile sigurno malo postrani. Natančnost je vrlina, ni kaj,

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz, mislim, da bi uspela narediti eno škatlico, potem pa...
    Veliko raje bi že narejene škatlice potem 'krasila' - barvala, oblepila itd.
    Dobre živce imaš, ni kaj!

    OdgovoriIzbriši
  6. O kako so lepe te tvoje škatlice!
    Zelo zelo si pridna, saj se objave kar vrstijo :-))
    Kar nekaj objav nisem nič pokomentirala.
    Žal mi doma komentiranje dela težave, saj ga enostavno ne morem oddati, če ni možnosti anonimno. Tako da lahko komentiram le v službi, kolikor pač lahko.
    Upam, da se bodo doma težave kmalu uredile!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika