torek, 24. maj 2011

Varljive fotografije

Mnogo izmed nas nas ima izkušnje, ko nekaj vidimo na fotografiji in nam je to strašno všeč, ko pa "tisto" vidimo v živo -gledamo ali celo otipamo, pomerimo... pa to ni to.
Nekateri dobri fotografi znajo pričarat resnično lepoto nečesa ali pa jo tudi včasih precenit fotografirano skozi objektiv. Slabim fotografom je težko pričarat lepoto nečesa, da bi zasijalo v svoji pravi podobi. Vse več je tudi takšnih, ki z raznimi programi "popravljajo" izkrivljene podobe in jim dajejo neke nove dimenzije.
Velikokrat se naredi, da fotografija ne pokaže prave lepote določenega izdelka ali česarkoli pač že drugega. Šele ko zadevo vidimo v živo, se pokaže njegova prava globina.
Pa to ne velja za tele moje povsem običajne vrečke. Povsem običajne fotografije in povprečen izdelek.

Dodala sem jih le zato, ker imajo vendarle nekaj varljivosti v sebi. Tokratna varljivost je "predstava o velikosti".

5 komentarjev:

  1. Ne bi se mogla bolj strinjati s tabo. Včasih kakšna čestitka v živo deluje tako zelo toplo, nežno in živo, fotografija pa vse to zabriše. In potem se za objavo sploh ne odločim.
    Ja in predstave o velikost so tudi zgodba zase. Ko sem dobila čudovit bombonček od ;aje (polipapcrafter) se sploh nisem mogla načudit, kako mini miceni izdelki so to, izdelani v nulo. Fotografija tega ne pokaže, četudi je slikano ob kovancu eura.
    In verjamem, da je te tvoje vrečke dobiti v dar tudi zelo lepo..., ker so čudovite. LP:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Fotografija je ena zanimiva zadeva, efekti so lahko zelo dobri in pašejo k podobi ali pa sploh ne. Pri čestitkah je težko uporabljat efekte, ali pa dejansko to sploh ni zanimivo za prikaz čestitke. Sama se sicer rada poigram, ampak v mejah normale. Vsekakor pa je velikost zelo varljiva na fotografiji. Tvoje vrečke pa so povsem lepe.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimiva zgodbica ;o) in moram priznat, da sem tudi jaz nasedla pri velikost vrečk ... ;o) ... drgač so pa tud tvoje vrečke prav lepe ... predvsem pa uporabne ...

    OdgovoriIzbriši
  4. Čisto resnico si zapisala. O varljivi velikosti pa še kako drži. So pa lušne.

    OdgovoriIzbriši
  5. se strinjam z moji predhodnicami....fotka lahko uniči ali preveč polepša. pa ne samo izdelkov....
    ob tvojem pisanju sem se spomnila na tole objavo
    http://fenchurch.blog.siol.net/2011/04/23/mini-potica/
    si lahko predstavljate kako majhna je tale potica??

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika