sreda, 27. april 2011

Hmmm .... jagode ali češnje? .....

... to je sedaj vprašanje :) :) Jaz bi jagode. So mi nekako ljubše kot češnje.
Spet! trodelni komplet (le kam neki sem padla? ...med same trojke). Uporabila sem nekako "nedifinirano" oblikovanje. Čeprav je dovolj prostora, da bi lahko dodajala tudi napis, sem se temu trmasto izognila in tako je lahko to kompletek za rojstni dan  ali pa kar tako.

Tudi notranjost zloženega albuma sem posula z jagodami. Sicer na papirju. Pa nič zato, če jih je tako veliko.  Saj so namenjene temu, da jih delno prekrijemo s fotografijami.
Ker nimam rada zapletenih sistemov zapiranj, sem se tokrat odločila kar za "zapenjanje" z okrasno leseno ščipalko (kupljeno pri najboljšem sosedu).
foto: zaprti album , foto: voščilnica
Od jagod k češnjam. O njih ne bom nič kaj dosti pisala, saj se jagodna zgodba tu le ponovi. In v notranjosti velikooo češenj.

V zadnjem času res veliko delam. Saj je opaziti, mar ne? Nekaj je to seveda tudi povezano s trgovinico, pa vendarle ne tako veliko. Saj to ni tista prava trgovina. Za pravo trgovinico še vedno delam povsem premalo. Želela sem si le več preglednosti in pa še bolj kot to .... poenostavit možnost povpraševanja po določenem izdelku. Še vedno se največ izdelkov naredi po sistemu: meni pa je tole všeč, ampak bi tukaj drugače, pa drugo barvo, pa ..... (Tako da Vladka: so tvoja razmišljanja obrnjena v povsem pravi smeri). In sam program, ki je na moji spletni strani, to seveda poenostavlja. Lahko rečem, da sem ravno nekaj takšnega želela, čeprav moram priznat, da nisem ravno človek, ki bi si ogledal 100 in eno stvar preden se odloči, ampak zgolj sledim nekim mojim notranjim videnjem in hotenjem. In potem to meljem in meljem... porišem in popišem nekaj listov....
Samo izbiro osnove sem prepustila nekemu dolgonogemu fantinu in potem so sledili tedni usklajevanj, sprememb in predvsem mojih butastih vprašanj, ko kaj ne razumem in mi ne gre tako zlahka v glavo. Dva nova programa sta kot "nebodigatreba" tujek stopila v moje življenje in zmotila moj mir.
Odzivi in moja pričakovanja?
Jih še zbiram. Kar nekaj odzivov je bilo v stilu, da še vedno prisegajo na mojo staro spletno stran. Ampak le ta je resnično nepregledna, ko hoče človek nekaj naročiti in potem imamo kolobocije v stilu iskanja in množice vprašanj, če je to to (polovica me kontaktira po mailu, polovica kar telefonsko). Čeprav sem že tej prvobitni spletni strani malo pred novim letom naredila korak naprej in določenim izdelkom začela dodajati cene(na željo). Še dobro, da v sebi združujem volka samotarja, fijakerskega konja, nosim horoskopsko levjo grivo in sem mačka po kitajskem horoskopu. Ko in kadar nisi del črede, je to več kot dobrodošlo. Da pač lažje stopaš po svoji poti, slediš samemu sebi.
In moja pričakovanja? Nič posebnega, vsaj trenutno ne in tudi ne v osnovi zasnovano z velikimi pričakovanji. Vesela sem vsakega naročila, vprašanja, povpraševanja. Ni samo da rada to počnem, ampak preprosto moram. Moja duša je takšna. In jaz jo zgolj hranim. Sem se pravilno odločila, pa bo itak pokazal čas. To je stadij v katerem nimam kaj izgubiti, lahko le pridobim. Sem potrpežljiva. Če pomislim na to, da sem večino svojega življenja vezana zgolj samo na domačo hišo(brez vseh tistih spremljevalnih ljudi, ki so ponavadi v življenju vsakega posameznika), sem pravzaprav naredila veliko: postala sem prepoznavna. In to za seboj potegne tudi povpraševanje, morebitna naročila. Tudi takšna, ki jih moram preprosto zavrniti. Ker ali preprosto tega nisem spodobna narediti(škatle takšnih dimezij, da jih lahko delajo samo stroji), ali pa so hotenja po tako velikih količinah, da jih ne zmorem realizirati (dva zadnja primera: 12.000 kom. določene darilne embalaže in 1.500 velikonočnih voščilnic čisto določene oblike). Ampak vsi ti primeri mi povedo to, da ljudje vedo za mene, sem vidna. In to je pogoj, da lahko z ustvarjanjem, ki mi je pisano na dušo, tudi lahko kak euro zaslužim. Saj smo na marsikaterem ustvarjalnem blogu brali, kako bi to počeli neprestano, če bi lahko.
Košarica....???
V mojem primeru se mi je zdela nujno potrebna. Ko dobim "napad" nekaj narediti, to ni ena voščilnica, en komplet..... ampak delam dokler ne čutim, da sem se izčrpala. To ni nekaj kar želim,  ampak samo preprosto moram v danem trenutku. Čista logika govori, da toliko tega sama ne potrebujem (ne jaz sama, moji otroci, ki veliko tega znosijo za darila, ne vsi tisti moji znanci, ki jim je moje delo všeč in jim rada poklanjam izdelke kar tako).In zato košarica. Se bo to obneslo? Odkrito? Dvomim. Ljudje še vedno namreč težijo k naročilu nečesa za kar lahko povejo svoje želje. Jaz lahko izgubim samo nekaj svojega časa (pa vseeno ne proč vrženega) in nekaj uporabljenih materialov.
Mi je lažje, ker sem na tej poti sama, neodvisna od vseh in kogarkoli, brez zacementiranih obveznosti.

16 komentarjev:

  1. Krasni trojčki. Sama bi izbrala češnje. Jih imam raje. ;o) Tvoja razmišljanja so mi blizu in hvala, ker si jih delila z nami.

    OdgovoriIzbriši
  2. Všeč so mi tvoji izdelki. Še bolj všeč pa mi je tvoj zapis razmišljanja. Želim ti, da bi še naprej šla po svoji poti in bi na njej srečevala zgolj take ovire, ki jih lahko premagaš.
    Stran pa bi verjetno rabila še malo likanja, je pa dobro zamišljena. Motijo me angleški napisi, poskakovanje tabel in sesuvanje strani. Ampak verjamem, da bo sčasoma tudi to urejeno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala Simona in SOnja -zelo hvaležna za tvoje mnenje. Tudi mene še marsikaj moti (podobno kot tebe), le na sesuvanje strani še nisem naletela. Huh. Vsa ta opažanja so mi več kot dobrodošla. Je malo težko združevati tri različne programe v eni strani.

    OdgovoriIzbriši
  4. Saj vem, da boš vse uredila.. zaupam vate.

    OdgovoriIzbriši
  5. Marika en velik HVALA za tvoje obrazložitve, ki sem jih sprožila :)) Zelo mi je všeč, da si našla svoj stik s svetom preko svojega ustvarjanja in predvsem to, da si postala prepoznavna. Želim ti obilo naročil, čeprav tiste 12.000 so pa res malo prevelike. :))) Si sploh ne predstavljam kako dolgo bi delala :) Trgovinico pa bo treba vedno po malem piliti, ker kolikor poznam nas vse, je treba tako ali tako vedno kaj spremeniti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Izbira med jagodami in češnjami je nemogoča, oboje enako dobro tako v ustih, kot na izdelkih.
    Res si pridna, vsestranska in zelo lepo si opisala to, kako je, ko te proces ustvarjalnosti "pritisne"... Tista množična naročila res govorijo o tvoji prepoznavnosti, čestitam ti!
    Veliko ustvarjalne energije in navdiha ti želim tudi vnaprej in se veselim najinega virtualnega druženja, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlični kompletki, a moji favoriti so češnje. Ker so zelo sezonsko omejene so takrat še prav posebej sladke.
    12.000kom škatlic in 1500kom voščilnic - ojoj, pa kdo to rabi?! so mi čisto nepredstavljive številke. Mogoče bi pa lahko odprla proizvodnjo na Tajskem ali Vietnamu., :) Hecam se.
    Tvoja spletna stran mi je všeč, čeprav mi je bila prvi trenutek malce nepregledna, sem že naslednji trenutek poklikala in pregledala vse tvoje krasotice.

    OdgovoriIzbriši
  8. Oboje je užitno :-)), tako da bi se odločila za obe varianti, ker res super izgledata!
    O to pa so, po moje, za nas, res nedosegljive številke in mislim, da v tem ne bi bilo več veselja, kajne?!
    Ja, tudi jaz takole hranim svojo dušo in ustvarjanje mi je res v veliko veselje. Ob tej tvoji objavi, sem se zamislila glede sebe, in ugotovila, da tudi jaz čedalje več delam in da imam čedalje več naročil, takole mislim, za eno tako ustvarjalko po duši. In vesela sem za to, saj se le tako lahko "izžarevam".
    Tudi jaz ti želim veliko ustvarjalne energije in naročil v mejah normale :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasan komplet!!!
    Trešnja ili jagoda...mmmm...ja se ne bi mogla odlučiti :)))
    Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  10. Prekrasen komplet, diši po jagodah in po češnjah... SUper trgovinica in krasno si opisala svoje občutke, želje.

    OdgovoriIzbriši
  11. To, kar si opisaala, je posledica tvojega dela. Na to si lahko ponosna. Postala si TI in s tabo TVOJI izdelki. Tudi tiste velike številke naročil povedo marsikaj.

    OdgovoriIzbriši
  12. Jaz sem za češnje, ampak zmazala bi oboje ;).
    Hvala za tvoje misli v tej objavi. Kako čudovito, da še delaš z dušo, pa čeprav se moraš včasih odpovedati kakšnemu (prevelikemu) naročilu. Je pa super, da si sedaj prepoznavna in je zagotovo vse lažje. Koliko je dela s spletno stranjo pa vem. Kar počasi in pogumno!
    Le eno 'opozorilce', če ti prav pride: menda si 'oglobljen', če na svoji spletni strani prodajaš izdelke, ne da bi imel navedeno vse tvoje 'biznis' podatke oz. podatke o tebi (a la podatke firme iz registra ali tvoje podatke). To sem izvedela iz druge roke, tako da točnih info nimam, preverila še nisem, kaj si o tem mislim, pa ne me vprašat. Vem le to, da je uboga oseba fajn plačala kazen...
    Upam, da ti ta info koristi oz. ne spravi v slabo voljo (kot je mene)...
    Želim ti veliko uspehov in polno takih naročil, ki se bodo ujemala tudi s tvojo dušo in jih bo ravno prav :)

    OdgovoriIzbriši
  13. jagode ali češnje? bi kar sadno kupo :) :) :) oboje je lepo in zanimivo. tudi jaz ti želim, dabi nva trgovinica čimboljše zalaufala. želim ti veliko realnih in izvedljivih naročil, da boš lahko še naprej hranila svojo dušo. vem, da ti bo uspelo...

    OdgovoriIzbriši
  14. Ko gledam tele tvoje kompletke, me ima, da bi pojedla kakšno sadno kupo s sladoledom in smetano. Njami.

    OdgovoriIzbriši
  15. tudi zame češnje, prosim :)
    tvoja razmišljanja so krasna... samo slediti, slediti, slediti... sebi, srcu in idejam :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Češnje in jagode, oboje imam rada. Ampak predvsem tiste češnje, ki so hrustljave :)
    Želim ti veliko uspeha pri trgovinici!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika