nedelja, 7. junij 2009

Z malimi čebelicami.........

.......danes osvajam vaša srca.
Prav prikupil se mi je ta lik majhne in čisto preproste čebelice. Mogoče je razlog temu to, da že dolge mesece vse prevečkrat poslušamo, kako o tem, kako je poginil ta ali oni roj, velikokrat celo več njih. Ljudje se velikokrat ozirajo naokoli in pravijo: Letos pa jih ni, čebelic. Kar nekako izginevajo te pridne in marljive živalice, od katerih je odvisno toliko vsega.

In to kar naša kranjska čebela!


Tale projekt je bil čisto tako kot bi rekli: Sledila sem nosu! Kamor me je popeljalo, tam se se nekako znašla. Pri pregledovanju izzivov (zadnje čase moja utečena praksa, da jih pogledam, preden kaj objavim) sem ugotovila, da tole lahko prijavim na Stamp with fun, kjer je bila preprosta zapoved: Not a card.

Kompletek se je začel z darilno vrečko, za katero je sama izdelava čisto preprosta, saj zgolj dva izdelana kosa papirja prilepimo na notranjo papirno vrečico, dodamo še takšno ali drugačno držalo in to je to.

Lik čebelice je prastara otroška štampiljka, ki sem jo izvlekla iz "naftalina".

Nadaljevalo se je s tole škatlico, ki sem jih sicer že kar nekaj naredila, vendar pa ne v tolikšni velikosti, kot je tale. Vse so bile manjše. Predlogo rišem (zgolj nakažem) kar na papirju samem. Osnova je kar rumena, da je vse v stilu.
Odločila sem se za tiskano ozadje na beli osnovi, ki sem ga preprosto naštempljala, zgolj samo robove pa senčila z zabrisano oranžno slikarsko kredo.

Dve čebelici sta pritrjeni s 3d trakom v spodnjem delu in škatla se zapre tako, da se pokrov zatakne za čebelici.

Sledi ......hmmmm...ne vem kako bi to poimenovala. Enkrat sem to nekje na spletu videla, narisala skico in to je obležalo. Kar nekaj težav sem imela, da sem se spomila, kako naj to sploh danem skupaj, kao veliko mora biti, čemu služi inp., nisem pa se mogla spomniti od kod izvira sama ideja, nimam pojma.

Izrezano predlogo sem potiskala, rahlo pobarvala čebelice in sestavila skupaj. "Škatlico" sem napolnila z bonboni in dodala še pripadajoč kartonček zavezan s trakcem okoli celofanske vrečice v kateri so bonboni.

Toliko za danes od mene in mojega čebeljega roja.

Ps. še to:
Vrečke so kot prave vrečke čisto preprosto zložijo skupaj(spodaj se skriva še moška varianta).

11 komentarjev:

  1. Bzzzzzzzzz bzzzzzzzzzzzz, čudovit kompletek!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super komplet, mi je pa škatlica zelo všeč- sem zadnje čase v to smer malo mahnjena.

    OdgovoriIzbriši
  3. iiii kake luštne čebelice! Res kjutkani izdelki!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Kok dobra kolekcija :) pri tebi je tako vedno v večjih količinah :)
    Lepo je videt vse te čebelice skupaj, na sončkasto rumeni podlagi. Da bi se jim le tudi v naravi tako dobro godilo in jih bilo veliko.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovit čebelje rojenje :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Pridne čebelice so cel projekt naredile. :) Lepo!
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  7. Zelo ljubko in lično dodelano. Lepo, da si se spomnila na ta krasna bitjeca.Tina

    OdgovoriIzbriši
  8. Pridna kot čebelica..lušten kompletek.

    OdgovoriIzbriši
  9. Zelo lep kompletek in simpatične čebelice! Upam, da bojo tvoje čebelice priklicale prave čebelce na cvetoče gredice in travnike....

    OdgovoriIzbriši
  10. malo pozno, vendar iz srca se pridružujem mnenju vseh ostalih, so mi zelo všeč tele čebelice, tvoj čudovit projekt, topel pozdravček I.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika