četrtek, 4. junij 2009

Prvi koraki (4)

Prvi koraki (4) so nadaljevanje iz drugega dela Prvih korakov. Takrat sem naredila različne osnove diagonalno rezanih in zloženih voščilnic, ki jih radi imenujemo tudi "Z oblika".

Danes se bomo lotili okraševanja notranjosti.

Nisem naredila ne vem kakšne umetnosti iz tega. Pri prvih dveh sem se preprosto držala načela, da dekoriramo lahko tudi tako, če doma nimamo takšnih ali drugačnih pripomočkov, skratka čisto preprosto.

Pri tej prvi lahko npr. uporabimo kos darilnega papirja. Lahko tudi takšnega, v katerem smo prejeli darilo, pa ni kaj preveč uničen, pomečkan. Lahko pa kupimo polo takšnega papirja, ki nam je všeč, del porabimo za voščilnico (kot je prikazano tukaj), v preostanek pa zavijemo darilo ali se mogoče celo lotimo izdelave vrečke, škatle...ki jo seveda delno oblečemo s takšnim papirjem. Hitre in enostavne za ta primer so okrogle škatle od čipsa, otroških mlekov, čajev......., kjer praktično škatlo samo ovijemo in zalepimo.


Pri drugi pa uporabimo malo domišljije, ali pa se poslužimo kakšnih otroških sličic, mogoče celo narišemo kar sami.

Jaz sem izbrala morske motive, kaj boste pa vi, je na vas. Potrebujete le nekaj ostankov papirja, škarje, kakšno tanko pisalo za risanje detajlov in pa nekaj od barv (jaz sem uporabila prh krede, lahko pa so tudi "ošilki" od suhih barvic, če že nimate na voljo barvnih blazinic), ki jih uporabimo za senčenje določenih predmetov. Seveda tudi lepilo in pa če želite 3d efekt, še nekaj traku ali pa blazinic, ki so namenjene za to(sama uporabljam vse, kar mi pride pod roke: tako kupljene blazince, kot tiste trakove, ki so namenjeni za lepljenje ogledal in jih pač sama narežem na tisto velikost, ki jo potrebujem).

Kratek postopek za obe voščilnici, v sliki in besedi, pa si lahko ogledate v tem albumu.

Ker sem v prejšnji seriji Prvi koraki naredila več osnov, sem poleg teh dveh, izdelala še dve.
Ti dve sta delani v 3d tehniki.
Pri prvi sem uporabila prikupno pikapolonico, napis, ki je dodan s pomočjo 3d blazinic, saj je vsaka črka izrezana za sebe, notranjost pa nekoliko okrasila s štempiljko.

Za drugo pa sem uporabila predlogo spečega medvedka.
Dodala sem napis, ki je narejen računalniško in pa prav takšne oblačke, kot pri zgoraj videni z morskimi motivi.

Pri obeh je v 3d tehniki delan samo motiv spredaj, v čisto spodnjem delu voščilnice. Tisti, ki se še 1x ponovi, pa je samo enojna oblika, ki je dodatno lepljena na trši papir in izrezana, saj je potem lepljena preko robu.

Tudi za 3d predloge lahko včasih uporabimo darilni ali kakšen drug papir, ki ga moramo predhodno nalepiti na podlago, da malo pridobimo na trdnosti. Enake motive preprosto obrezujemo in vsakič odrećžemo proč nekoliko več motiva ter ga tako zmanjšujemo, dokler nam pač to dopušča.

4 komentarji:

  1. Prav hudo, tista pikapoka je ful fajna:):):)

    OdgovoriIzbriši
  2. Woww Marika,what beautiful,l love the image and colours.
    So gorgeous papers.

    Hugs Riet.x

    OdgovoriIzbriši
  3. Všeč mi je tvoja iznajdljivost. Ko znaš uporabit vse možne materiale. In ven pridejo lepe voščilnice.

    OdgovoriIzbriši
  4. Spet enkraten šopek vosščilnic. Res se mi dopade, kako znaš skombinirati vse skupaj.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika