sreda, 11. marec 2009

Vse najboljše z lončnico


Da se malo prikažem še semkaj. Ker se največkrat prepustim toku, da me pač nosi kot me že nosi, se trenutno bolj gibljem v otroških vodah, me je pač spet posrkalo nekaj idej.
Poleg tega se še ukvarjam z nekimi novimi papirji...no ja, novimi za mene. Dobila sem namreč cel kup starih tiskanih koledarjev in sem preizkušala, kako se bodo obnesli pri tisku, štempljanju, barvanju, lepljenju........


Za danes ena iz piramidne tehnike in sicer je tale današnja diagonalna piramidna. Predloga izvira in coc-a, ozadje je eno zastonjakarskih, napis sem naredila sama. Sicer je bil poleg predloge tudi list z pripadajočim ozadjem, ampak se mi je zdelo potem nekako preveč načičkano. Trak je nekoliko širši in že sem bila prepričana, da sploh ne sodi na voščilnice (vsaj te velikosti ne, mogoče na večje), pa sem ugotovila, da kar dobro izpade.

Motiv in napis sta lepljena na zeleno ozadje, vzorčast papir, ki sem ga pred tem senčila z zeleno, na bordo. Na levi strani je zgoraj in spodaj še nekaj okrasnih luknjic na bordo papirju. Napis je prav tako na zunanjem delu senčen z zeleno, znotraj pa z umazano roza (krede). Še okrasni kamenček in nekaj svetlečih pik s pisalom.

Če katera potrebuje okrogel napis.............


Dve različni izvedbi, samo napis in pa na napis na zidakih.

9 komentarjev:

  1. Zelo lepa voščilnica. Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  2. Se strinjam z Moni, zelo lepa voščilnica. Zelo zanimiva se mi zdi kombinacija s piramidno tehniko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepa voščilnica. Tako bogata in hkrati ne preveč kičasta. In to tvoje potrpljenje s piramidno tehniko. Je še nisem provala, ker se mi zdi, da je ogromno natančnega dela.

    Pa hvala za napis. Sem si ga shranila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uuu, spet nove ideje. Krasno je!
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  5. Vau. Diagonalna piramida je super, da o trakcu sploh ne govorim. Daje posebno noto voščilnici.
    Pa hvala za napis :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super voščilnica, ta piramidna tehnika je zelo lepa, samo moraš bit zelo natančen-se mi vsaj zdi, ko to gledam. Hvala za napis , ga bom sigurno porabila.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasna čestitka in hvala za napisa!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. o čudovita voščilnica, res krasno je vse ostalo, kako pozorno, da prilepiš še napis, to je zelo pohvalno, uporabno za vse... lep pozdravček

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika