nedelja, 15. marec 2009

Črno beli cvetovi


Kakšno nasprotje včerajšnjemu dnevu, ki je bil vse prej kot črno bel!

Topli sončni žarki, travnik okoli hiše, opremljeni z orodjem in velik kup svinjarije, ki se je nabrala preko zime, je končal v neizprosnih plamenih. Osmradili smo se kot suhe šunke, ampak tisti nekako prijeten vonj...po suhem listju in travi, drobnih vejicah.
In je minil dan.

Za danes nekaj iz Crafters Kitchen. To je blog, ki ga ima Jak, tudi članica coc-a.
Izdeluje prelepe voščilnice, ki so nekako drugačne v tem blogerskem svetu, ki je večinoma postlan s prikupnimi punčkami in ostalimi pripadajočimi motivi. Ostaja zvesta svoji nežni eleganci in vsaka njena voščilnica je čisto nekaj novega.

Na vsake toliko časa nas razveseli s kakšno svojo predlogo. Po njeni zadnji (Build a Blossom - Monotone) so nastale te današnje tri voščilnice.

Tudi to črno pikasto ozadje je naredila Jak.
Če je bilo že na voljo, sem ga želela tudi uporabiti. Čeprav bi mogoče bila dosti boljša izbira, da ga bi uporabila samo pri tej beli, pri ostalih dveh pa se poslužila kakšne druge izpeljave.

Vse voščilnice imajo belo osnovo.
Moram priznat, da sem zaradi izbire pikastega ozadja imela kar nekaj težav pri sestavljanju v celoto. Ni bilo tako lahko, kot je izgledalo na prvi pogled.

Vsi trije cvetovi so skupaj sestavljeni s 3d blazinicami. Še pred tem jih ponavadi rahlo obrnemo navznoter ( jaz si pri tem pomagam s plastično ploščico, ki je namenjena ojačanju prepogibov).
Slike ne pokažejo dobro, mogoče pa se le vidi razlika, saj na zadnji tega rahlega ročnega obračanja navznoter ni bilo. Listi so lepo ravni in ne tako kot pri prejšnjih dveh....nežno ukrivljeni navznoter.

Pri prvi in drugi sem spet uporabljala pisalo v tubi za 3d učinek, da sem pričarala bele pike. Na drugi je dodan napis v krogu (tokrat v angleščini in izvira še iz mojega prejetega bonbončka od Lulu, od katerega sem praktično bolj malo uporabljala, mislim, da zgolj samo štampiljke).
Všeč mi je tudi dodajanje navadnega belega keper traku (druga slika). Večkrat ga uporabljam in prav hudo mi je, ko sem pred kakšnimi petimi leti sklenila, da jaz pa ne bom več šivala toliko kot pač sem in sem celo škatlo raznih barvnih keper trakov podarila sosedi. Šivam res še vedno ne (le malenkosti)....tisti keper trakovi pa bi mi prišli prav.

11 komentarjev:

  1. Pika, pika, pikica. Tako razigrane in elegantne hkrati. Prva mi je še posebno všeč ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepe, svečane. Kljub temu, da nimajo barv so živahne.
    Ja, se vidi, da rožica na 3. sliki nima dimenzije.
    Na kakšen papir printaš ozadja, da so talo lepa in polna barve?

    OdgovoriIzbriši
  3. Na čisto običajen pisarniški papir. Največkrat. Uporabljam pa tudi 115g, rahlo poveščenega. Odvisno pač, kaj želim. V zadnjem tednu tiskam veliko na stare enolistne stenske koledarje, ki so jih pri neki firmi naročili preveč in jim jih ni uspelo razdeliti. Tako se je pri meni znašlo .....hmmm...mislim da okoli 2000 koledarjev za letošnje leto. Ko papir nalepiš, se prav nič ne vidi, da je na zadnji strani koledar.Sem ugotovila, da bodo precej uporabni tudi za hčerin art journal.

    OdgovoriIzbriši
  4. O, kako so elegantne, škoda ker si tiste trakce oddala sosedi.

    OdgovoriIzbriši
  5. Marika, tvoje čestitke so zelo lepe in se vidi, da so vse narejene z veliko mere ljubezni in da uživaš pri tem.

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni so črno-bele kombinacije vedno bolj simpatične ;) Všeč mi je, da si tako iznajdljiva med vsemi temi kombinacijami.

    OdgovoriIzbriši
  7. Zmeraj padam na elegantne in malo drugačne kombinacije. Tudi jaz sem velika občudovalka Crafters Kitchen. Tvoje čestitke so originalne in prelepe. Razlika pri cvetih se vidi, ampak vsak način je nekaj posebnega. Mimogrede kaj je "coc"?

    OdgovoriIzbriši
  8. O tale črno-bela kombinacija mi je pa najbolj všeč, čudovite voščilnice, še lepše so rožice! lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  9. Kristina Coc je samo eden od tujih forumov, kjer se srečujejo ustvarjalke voščilnic, Atc in drugih stvari.
    Mogoče že malček zastarel, ampak je sem na njem že dolgo in tam tudi ostajam.

    Najdeš ga pod Message Board (proti dnu strani) na strani Circle Of Crafters . Neregistrirani lahko berejo tekst, slik/fotografij se pa ne vidi.

    OdgovoriIzbriši
  10. Vesela sem, da si se oglasila na mojem blogu. Tako sem pofirbcala na link in odkrila tvoje čudovite stvaritve. Te voščilnice so izjemne, prav brezčasno legantne. Vse pohvale!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Vedno elegantna in meni zelo všečna kombinacija, tvoje mojstrovine pa so čudovite!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika