nedelja, 26. februar 2012

Slovo februarju

Joj!!! Saj kar ne morem verjeti.

Kot bi tale moj blog izumiral. Danes CELO 10-a objava v februarju in mislim, da bo to kar vse za ta mesec. Mogoče pa zato, ker je to najkrajši mesec v letu. Neke vrste tolažba pa je to.

Saj dogaja se veliko (ne več, ne manj - le normalno). Tudi to, da so bile počitnice, da je lepo vreme klicalo ven, da nihanja v temperaturah prinesejo kak glavobol in smrkanje, da smo malo praznovali, se malo potepali.

Na levi  škatlice, ki so se (20 njih) že razkropile po Sloveniji in čakajo še enkrat toliko svojih sestric. Gre za emblažo, kamor se pospravijo določeni izdelki in postavijo na ogled na trgovinski polici.
In čisto slučajno so ravno toliko velike, da bi v njih lahko bile tudi kuverte in voščilnice(se vidi sivo na dnu - ojačano z lepenko v dnu in sprednji iz zadnji strani).
Dogodilo se je še nekaj preko 30 škatlic, a moram odkrito priznati, da zadnje čase nekako izgubljam voljo za fotografiranje. Zgubljam živce, ko moram poiskat prazen prostor, kjer lahko fotografiram. Ali pa ... ? Mogoče bi pa le morala pospravit nekaj šare.

Kuvertice, ki imajo tudi svojo zgodbo.
Velik del poslanih se je izgubil neznano kam. In ker vem, kako bi se sama počutila, sem pobrskala med mojimi in hčerinimi zalogami v ATC škatli in našla shranjeno nekaj njih ter nahitro izdelala še 9 dodatnih. Za kaj več pa je zmanjkalo časa. 

Nekaj časa je odšlo tudi v urejanje spletne strani (moje in še ene druge, ki nima nič z ustvarjanjem). In tako se čas kar izgubi neznano kam. Vmes sem šla mimo 100 000 obiskov na mojem blogu (odkar sem namestila štetje) in se odločila, da bom podelila kakšno malenkost ko ..... ko bo številka recimo 111 111 (da bo v slogu z drugim mojih jazom, ki je računalniške narave).
Sedaj pa mulce "jagat". Jutri je šola.

petek, 17. februar 2012

Iz sveta ATC (Artist Trading Card)

Današnja objava bo malo drugačna. Vrnila se bom namreč nazaj v svet ATC- Artist Trading Card.
 Mogoče za začetek ena od povezav ATCs for All.
Zgornji kolaž prikazuje nekaj listov iz notranjosti mojega resnično debelega fascikla, kjer hranim nekaj tistih, ki sem jih menjala.
Proti koncu je nekaj tudi mojih, saj v mapicah shranjujem mične gospodične. Moje in tiste, ki sem jih prejela. Še vedno ima posebno in častno mesto tale
Edini ATC ROUND, ki sem ga "odigrala" na slovenskih tleh. Organizirala ga je Kitty.
Najbolj prijetno me je presentil zgornji, ki je prišel iz NY in ima s perlicami izvezeno moje ime.
V "delovni ATC škatli"(kamor mečem zgolj že narejene osnove in včasih tudi kako izdelano kartico) pa sem našla še nekaj dokončanih, na katere sem že skorajda pozabila(zgornji dve fotografiji).
In zakaj sploh ta objava?
Da skupaj združim več odgovorov na  vprašanja, ki sem jih prejela po mailu. 
Kartice lahko menjate tudi na(nekaj povsem splošnih strani, poleg tiste na začetku omenjene):
Splitcoaststampers
Word of crafters
Docrafts
Povsod je potrebno biti član. Omejitve za sodelovanje na razpisanih menjavah so različne: kako dolgo ste npr. član, koliko objav imate in podobno. Za privatne menjave, pa se dogovarjate po internetu z vsakim posameznikom.
Tako! ... sedaj pa grem dokončat kuvertice za ATC-je.

četrtek, 16. februar 2012

Darilo za Darjo

Včeraj je praznovala .....
Pogledov v notranjost albuma tokrat ne bo, ker je opremljen s fotografijami.
Komplet ima še vrečko in škatlico z voščilnico, kjer je žepek za .... vinjeto. V vrečko pa je položena še majčka s podpisom tistih, ki so vkup spravili to darilo.
Kako lepo je imeti rosnih 20 let!

ponedeljek, 13. februar 2012

Preprosto: komplet voščilic v škatlici (2)

Še en CAS komplet.
Je pa sreča, da mi trenutno ni potrebno narediti še kakšnega, ker je v moji glavi "pajčevina". Tokrat drugi papirji in drugačne izvedbe.
Tudi pri tem ni šlo brez zapletov. Saj vem, da mora biti škatlica večja od voščilnic, saj so kuverte večje. Ampak mi je vseeno uspelo narediti premajhno. Potem se se lotila izdelave kuvert, ki bodo sedle v škatlico. Japajade!!! Voščilnice so šle tako natesno notri, da je tudi ta ideja padla v vodo.
In potem mi ni preostalo drugega, kot izdelati spremljajočo mapico za kuverte.
Sedaj pa k drugemu projektu, za katerega ideje prav tako ležijo nekje v pajčevini.

sobota, 11. februar 2012

Preprosto: komplet voščilnic v škatlici

Čisto in preprosto (CAS) je na vrsti. Včeraj narejeno. Z nekaj zapleti, ker je bila moja glava čisto prazna in poleg tega šlo narobe še vse drugo: pol stvari sem umazala, pol uničila in delala vsakič znova in znova. Nekje vmes med lovljenjem rokov za informativne dneve v različnih mestih, kuhanjem kosila in držati se obljubljenega roka.
Na koncu se je vsaj časovno izšlo, če že ne drugače. 20 minut pred obljubljeno uro.
Pet CAS voščilnic in pripadajoča škatlica.

četrtek, 9. februar 2012

Poročni album "Najina zgodba"

Še eden iz serije poročnih albumov.

Je že tako, da ko nekam padem, padem globoko.In ker nisem ravno neki plavalec, potem tudi težko izplavam ven. Kar malo groza me je, ker moram danes narediti šest voščilnic v čisto drugačnem stilu. Sploh mi ni jasno, kako naj se jih lotim. Že ene petkrat sem pregledala papirje, pa nikakor sploh e najdem ustreznih, kaj šele da bi mi sinila kakšna pametna ideja.

Papirji od prejšnjega kremastega albuma so se znašli tudi tukaj, le da sem jih ponovno kombinirala z še drugimi papirji. Na ta način bo gotovo 1x nastal še en album, saj sem spet pretiravala z osnovnimi listi, ki so tokrat različnih barv. Tako so ostali napol polepljeni s papirji in jih resnično nimam za porabit za kaj drugega.

Tokrat sem albumu dala naslov "Najina zgodba". Preprosto pač še ena od mnogih zgodb ljubezni, pa vendar edinstvena. Saj vsako zgodbo ljubezni pišejo povsem drugi ljudje.
Posebej bom izpostavila samo ta dva pogleda v notranjost, kjer sem dodala poročni par, nevestino obleko, njegov suknjič in preprosto nadstropno torto.

Za ostale podrobnosti pa .....Predstavitev
Album je tokrat vezan z dvema kovinskima obročkoma, ki sem ju napeljala tudi skozi platnico. Ima nekoliko več notranjih delov, ki se razpirajo, zatikajo ....

ponedeljek, 6. februar 2012

"Kremasti" album

Malček nenavaden naslov objave, ampak res se nisem spomnila popolnoma nič bolj pametnega.

Tanek album(v notranjosti zgolj štirje listi) in prvič sem kupila komplet za izdelavo albuma(kot se vidi na fotografiji ima tudi pripadajočo škatlico).

Kar tako. Sem želela videti, kako to izgleda. Ne vem ali sem to storila edinokrat, ali bom vajo še kdaj ponovila. Bolj se nagibam k prvemu, saj so takšne stvari cenovno neugodne.

Ker sem dodajala svoje materiale, je nekaj materiala še ostalo in ga bom porabila kje drugje. Sem pa imela kar malo nelagoden občutek, ko sem se lotila dela. Kot bi mi nekdo neprestano gledal pod prste in mi hotel povedati, kako to ali ono ni prav, kako mora to biti drugače.....
Edino fajn mi je bilo, ker imaš že nekaj dodatkov v obliki izrezanih rožic in ni potrebno štempljati, pa izrezovati in.... preprosto se samo odločiš kaj boš uporabil in kam nalepil. Prazen bel prostor na platnici je okence za fotografijo.

Spet se ni izšlo brez vsaj enega žepka, kjer je trodelni vstavek. Tako lahko napišemo posvetilo in ta vstavek uporabimo namesto voščilnice.
Nekaj utrinkov iz notranjosti.
Všeč pa mi je takšna nedifinirana celota. Tako je lahko album Karkoli: odvisno kakšne fotografije dodamo vanj.

sobota, 4. februar 2012

Poročni album

Črno bela kombinacija ....
Velikokrat ji poleg elegance pripisujemo tudi "brezačasnost".  Vsekakor dve zelo pomembni stvari pri oblikovanji poročnih albumov. Tale album (pravzaprav komplet, saj je poleg tudi škatla v katero ga shranimo) je nastajal kar nekaj časa(tisti črno beli delčki, ki sem jih tolikokrat porivala na rob mize).
Črna osnova. Le pri škatli sem za pokrov uporabila belo.
Tokrat dva žepka. Prvi (znotraj na platnici) je prazen. Kaj bo v njem? Voščilo? Denar? Darilni boni?..... Drugi desno na zgornji fotografiji. V njem vstavek, kjer je prostor še za štiri fotografije in dva napisa.Levo od njega pa je črn okvir, ki sem mu dodala prozorno tršo folijo za zaščito.


Photobucket Photobucket

petek, 3. februar 2012

Otroške škatle, škatlice

Pa je tu! Mraz, na katerega smo že kar malo pozabili in mnogi upali, da ga pa v tej sezoni sploh ne bo. Ampak vse se slej ko prej premakne na večnem krogotoku življenja.ampak moja objava vsaj na videz ne bo mrzla.

Spet sem pri škatlicah. Te prve sta mogoče že videli na FB. Niso čisto frišne.
Potem še malo višje.Te so čisto frišne - od včeraj.
Izčrpala se je zaloga belih fotokartonov in tako sta zadnji dve namesto bele(osnova) postali rjavi.
Pa naj se še kdo čudi neredu v moji delavnici. Črno bele materijale sem samo porinila na rob mize in ....Škatla se je hitro polnila z odpadki, uspelo mi je strgati eno štampiljko in drugo nekje založiti. Na drug konec mize sem odlagala še uporabne "ostanke". In pri njih je vrag to, da jih je včasih najbolje kar porabiti, dokler jih ustvarjaš ravno z namenom, da jih boš za nekaj porabil.

četrtek, 2. februar 2012

Midva

Februar se že piše in danes sem tukaj z drugo polovico tiste črne osnove, ki sem jo prepolovila in potem prekrila s papirji.
Če je bila prva obdelana v živih barvah in z dodajanjem "strašnih" elementov, pa je tokratna v črno belih odtenkih. In kot se malenkost spodobi za februar: rahlo srčkasta.
Tako po dodajanju elementov, kot po sami "pripovedi".
V notranjosti zgolj en sam žepek v katerem je še nekaj prostora za kakšno presenečenje, da ni ravno takoj vidno. Ali pa kakšno lepo misel, posvetilo, izpoved srca.....(zložen kos belega papirja).
Vendar se vse tole dogaja povsem spontano in v mislih nisem bila pri "februarskem prazniku" št. 2.
Srčki, ljubezen ....bolj zares in kar 14 dni!!!
Če vas zanima zgolj pokukati ali pa pridružiti ...... pa hitro na Vladkin blog Ustvarjalna skrinja, kjer bo potekalo 14 dni ljubezni.