sreda, 21. julij 2010

Malo tu, malo tam

Če sem prejšnjo objavo poimenovala Ujeta v času, bi tejle težko pripisala kakšno pametno oznako. Mogoče frfotajoča, begajoča, izmuzljiva..... Kot jata rib na fotografiji.

Še nikoli v življenju nisem hodila ure in ure med toliko ribami .... nič pretirano plašne, zgolj radovedne in spolzko prijazne, neprestano plavajoče okoli nog. Le dotakniti se niso pustile. Otroka, ki drugače nista ravno ljubitelja raznih "plavajočih osebkov v vodi" sta bila navdušena, veselo brodila med njimi in se metala za njimi v globjo vodo.
In potem čisto nasprotje mirno valujoči vodi prepolni rib. Kratek vzpon do mogočne vode, ki hiti in buči na svoji poti. 
In nekje med vsemi vodnimi potmi..... koščki besed.

Vsako leto, nekje v tem času, za dve  prijateljici pripravim darilo. V zahvalo, v spomin, kar tako.....Nič ne praznujeta, nič pomembnega se ne dogodi, je le prijateljstvo in pa občutek zahvale nekje v meni, sreče da ju imam in da sta takšni kot sta. In med ustvarjanjem za njiju nastane še takole kaj poleg. Preprosta postavitev, ki sem si jo zabeležila že pred kakšnimi tremi meseci in jo sedaj počasi realizirala. Različni motivi, različne besede, spreminjanje barv......nič drugega, zgolj nekaj povsem preprostega. Škatla z darilom se počasi polni in ena bo dobila novo lastnico prihodnji teden, druga pa čez kakšne 14 dni. In ob predaji darila bo zopet poleg voda. Spet drugačna kot vse druge v teh dneh: ribnik v ogromni kotanji pod hišo. Kava na leseni mizi, osel ki te drega zdaj tu zdaj tam, prepričan, da se mu ne posvečaš dovolj, domači ljubljenček pujs, ki se uleže v hlad mize k tvojim nogam in mimo na sprehod pripeljeta gospa goska in gospod gosak svojo mlado družinico.

Nekje v času, ki brzi mimo mi  je uspelo narediti celo eno osnovo za moje letošnje božične voščilnice. Le samo postavitev na prvi strani.
In tudi v času sem še vedno ujeta.....

2x ujeta! Ob delu me prežemajo prijetni spomini in malo me tudi že čas preganja. Album potrebujem za prihodnji teden, jaz grem pa šele danes po fotografije.









Ampak nekaj grobih osnov mi je že uspelo narediti.
 Nekje vmes, proč od takšnih in drugačnih vodnih tokov, pa smo obiskali še Sneguljčico in 7 palčkov.

Tako...do naslednjega javljanja. Ne vem kam in kako nas bo zaneslo, vem le, da moram nujno dokončati album.

3 komentarji:

  1. Pri tebi pa se godi vse mogoče.Natrpani dnevi, polni ustvarjanja in pohajkovanja. Lepo in prav je tako!Še naprej s tako energijo inpoletom:):)
    Tista postavitev je pa super!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Se strinjam z Alenko, dogajanja je pri vas res veliko. Super fotografiji in fajn čestitke. In celo razmišljaš že naprej o postavitvi za božične čestitke, vsa čast.

    OdgovoriIzbriši
  3. Res imaš vedno polne roke dela in spet si naredila kup lepih izdelkov. Zraven pa si vzameš čas še za potepanja, fino. Za izdelavo božičnih voščilnic pa se tudi meni zdi že pravi čas ;-) Lepo ustvarjaj še naprej!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika