nedelja, 25. julij 2010

Album se dogaja

mix ene od strani
Končno!......bi lahko zapisala.

Kajti še pred tem je bilo potrebno SPET skočit v Bohinjsko jezero. Tokrat v drugačni zasedbi.V še bolj vročem dnevu, jezero pa je imelo kakšno stopinjo manj, kot ko smo se tam potepali prejšnjič. Ta dan nas je kar utrudil, nekatere tudi kar rahlo ožgalo sonce, ampak ni bilo večje panike.
Nazaj grede smo se se zaradi strašne gužve od Bleda dalje vozili po raznih stranskih poteh. Sicer je malo dlje, ampak smo bili hitreje. Pa še veliko novih vasi smo spoznali.
V kakšni prosti in znosni minuti so začeli nastajati novi listi albuma.
Kar nekaj strani v tem albumu v nastajanju je namenjenih HRANI. Letos smo imeli namreč kar nekaj delavnic zdravega prehranjevanja, spoznavanja novih okusov, povsem novih sestavin, različnih mešanic in raznih nadomestkov za določene stvari.
Kot npr. GOMASIO.
Gomasio je mešanica sezamovih semen ter soli, ki jo precej uporabljajo na Japonskem. Je dober način, kako zmanjšati uporabo soli, hkrati pa doprinese k okusu. Gomasio je tudi ena od osnovnih sestavin makrobiotičnega jedilnika. 
V razmerju 10 proti 1 (po nekaterih receptih celo do 20 proti 1) dajte semena in sol v majhno, težko, suho ponev na srednji ogenj. Pražite ob stalnem mešanju 3 minute ali dokler mešanica rahlo potemni ter semena pričnejo pokati. Odstranite z ognja in zmeljite v dokaj fin prah (lahko npr. v kavnem mlinčku, vendar je seveda dosti boljše, če to naredite v terilnici).

Preden se je delo pri albumu nadaljevalo, pa je bilo treba na potep po dolenjskem koncu in delno Ljubljani. Z vlakom. Malo tu...malo tam. Med ruševine gradov, na obisk v župnišče, nakrmiti koze, ovce, kure in peteline, obiskati psička, ki je bil lansko leto še mladiček, pozvoniti z zvoncem, si privoščiti kosilo v prijetni senci in seveda počitek na vlaku.

Potem pa naprej z albumom....
Le ta se iz strani v stran spreminja.....tako barvno, kot v različnih dodatkih....

Še dve od "kuharskih strani"....

6 komentarjev:

  1. Tole dogajanje je pa super spremljat!!!!Album bo mega in fantastičen spomin na vroče poletje!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zagotovo bo nastal lušten album ... ampak to, da ste se potepali ob zvoncu, ki je 10 min od mene in se nismo videli je pa prav žalostno ... smotka ... pa kdaj drugič, če se boste še kaj oglasili v teh krajih ... a prav? ;o)

    OdgovoriIzbriši
  3. Te strani albuma, ki si nam jih pokazala si odlično skombinirala, všeč so mi dodatki, ki si jih dodala k fotografijam. Vidim, da se vam veliko dogaja in da ste neumorni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Album izgleda prav luštno. Všeč mi je ker je vsaka stran svoja zgodba in ker so detajli tako domiselno izdelani. Sigurno ga je že sedaj luštno prijeti v roke in se poglobiti v vsako stran posebej. Super ti gre, kar tako naprej.

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz ne utegnem niti gledat kolikor se pri tebi dogaja. Lep album bo.

    OdgovoriIzbriši
  6. tale album bo pa super...vsakega po malo

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika