sreda, 11. januar 2012

Mesečni/rojstnodnevni planer

Sem se kar malo izgubila pri naslovu in nisem vedela, kako bi zadevo pravzaprav poimenovala. Je seveda mesečni planer, saj mapa vsebuje 12 črtnih listov za zapisovanje(desno) in 12 žepkov za shranjevanje (levo). Je pa tudi nekako najbolj rojstnodnevni planer, saj je ravno rojstni dan takšen praznik, ki je najbolj fiksno vezan na mesece. Kar pa seveda ne pomeni, da se skozi leto ne zvrsti še mnogo drugih stvari, ki jim namenjamo pozornost preko majhnih ali večjih daril, zgolj samo zabav, takšnega ali drugačnega voščila .....ali pač zgolj: da ne pozabimo.

Kot se lahko vidi, sta nastala dva.
Bistvena razlika med njima pa je zgolj vezava. Pri enem špiralna in drugi je dan skupaj s pomočjo lepljenja. Sistem leve in desne strani v notranjosti pa je enak.
Tudi papirji v notranjosti se ponavljajo tako v enem kot drugem. So iz iste serije Tea Hause, nekje takšni, drugje drugačni. Žepki pa so povsod rumeni.
Je pa zanimivo pri teh dveh planerjih, da sta padla na mojo delovno mizo kot "izpod neba". V neki firmi so menjali logotip na kuvertah in tako so stare in odslužene prišle k meni. In preden sem jih uspela pospravit, se je ta ideja tiho priplazila v mojo podzavest.

Kot bi doma ne imela dveh škatel kuvert. Novih, starih, velikih, majhnih, belih, rjavih, barvnih.....

Ampak ker jih nisem takoj pospravila, so se le te odločile, da me zapeljejo na stranpota. 

Notranjost s črtnimi listi sem pustila povsem prazno, saj si jo lahko vsak oblikuje povsem po svoje. Nekdo ima tak sistem, spet drugi povsem drugačnega. V žepke lahko romajo ideje, darilni boni, zaznamki..... Ali pa shranimo misel na katero smo naleteli, pa je ne želimo pozabiti in nam bo prav prišla "tega in tega dne", za to ali ono priložnost.
Obe mapi/planerja imata kartonske platnice oblečeni v vzorčast papir.

5 komentarjev:

  1. Zelo lušni zadevici in dopade se mi ideja, da lahko noter zatakneš kakšen listič ali misel. Lepo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovita! Lepo narejeno, praktično in super ideja!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super sta oba. Tud jaz še iščem nek sistem, kam zapisat vse rojstne dneve, da ne rabim vsako leto prepisovat v nov rokovnik ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo lepo narejeno. Prevzela pa me je ideja. Tudi jaz rabim nekaj takega!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika