nedelja, 27. december 2009

Namizni pisarniški komplet

Moja hči je velik zbiratelj vsakovrstnih pisal(tista, ki tečnari tudi s točno takšnimi in takšnimi letnimi planerji). Že tam nekje na koncu osnovne šole se je začelo dogajati, da preprosto ni mogla v šolo, če ni imela 101 pisalo, barvico, flomaster, voščenko......Čeprav je danes na faksu, se situacija ni nič spremenila.....barvice, markerji, celi piskri razno raznih pisal.....poleg vsega tega pa še množica majhnih drobnih pripomočkov.

In ker smo med drugim tudi veliki porabniki mleka (približno 3 litre dnevno), sem se odločila, da bo njen komplet kar iz odpadnih embalaž mleka. 
 
Tale - iz štirih kosov -je začela nastajati prva. In ko je bilo vse skupaj narejeno, sem ugotovila, da je to komaj za polovico njene "šare". Uporabila sem črno bele papirje, ki sem jih dobila v bonbončku od Alenke. Seveda pa za osnovo še srebrne in črne papirje.


Resnično je grozna z vsemi temi pisali! Le od kod neki se jih je toliko nabralo? Sem celo preverjala, če jih mogoče polovica sploh ne piše, pa so kar vsi uporabni. 

Tako sem se morala lotiti še dveh ločenih škatel. Ena višja od osnovnega kompleta (škarje, ravnila itd.) in ena nižja za vse tiste majhne markerje različnih barv in debelin.

Ker zaradi napornih praznikov vse šare pe ni preselila v nove škatle, še vedno mislim, da tudi tole ne bo dovolj in bo morala nastati vsaj še ena, če ne kar dve.
Vse so spodnjem delu zaprte s preoblečeno 2mm lepenko, ki je širša od osnove in na ta del sem okrasno delala črne pike s pisalom za 3d učinek.

Je pa potrebno nekam pospraviti tudi vse malenkosti od radirk, sponk, šilčkov, lepilnih trakov.....Tako sem izdelala še predalčnik z osmimi nekoliko večjimi predali(6,5x3x10cm).  Za odpiranje sem našila neke prastare perlice.

Ker je ni bilo poleg, ko sem vse to delala, sem si drznila narediti še pripadajoči letni koledar. Po moje in ne po njeno! Izdelala sem ga v mojem programu za urejanje fotografij in (slika tega ne pokaže) najbolj mi je všeč, kako mi je uspelo v črte (bolje med njih) stlačiti moj spletni naslov. Ta vaja bo mogoče še kdaj prišla prav.  Tudi koledar je narejen iz odpadnih listov starih koledarjev še iz lanskega leta.
Vezava??? Hmmm.....Liste sem delala tako, da sem jih prepogibala na polovico, da se na zadnji strani ne vidi star koledar. In tako sem potem z manjšimi listki vloženimi vmes, vse to zlepila. Kar zanimivo in končni efekt več kot zadovoljiv. Je pa seveda kar precejšnja izguba časa in porabe lepila.

Sedaj moram počakati, da nekje najde čas in vse tole nafila, potem pa bomo videli, kaj še manjka. 

10 komentarjev:

  1. Ohh wowww Marika,what beautiful creations,i love your paper.

    Hugs Riet.xx

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne me hecat , a tko lepi so bili ti moji papirji!!!!Super komplet, zelo zelo všeč mi je!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh, kako zelo lep komplet!! Kaj vse ne nastane pod tvojimi prsti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Waaaw! Čudovit komplet! Najbrž si bom kar sposodila tvojo idejo in še sama poskusila narediti nekaj takega, ker imama očitno s tvojo hčerko podobne probleme s pisali- tudi meni jih ni nikoli dovolj, čeprav jih že nimam več kje shranjevati:)
    Pa super barve si izbrala.

    OdgovoriIzbriši
  5. To pa ti je vzelo nekaj časa kajne? Fenomenalno kako znaš porabiti embalažo od mleka in stare koledarje. Svaka čast. In končni izdelek, pardon izdelki izgledajo naravnost fantastično. In tista ideja s spletnim naslovom odzadaj se mi zdi full dobra, sem si pogledala od blizu :-) Prava mojstrica si, ni kaj.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tole pa je bil projekt!! Super lepe škatle, predalnik, lončki, planer ... vse v stilu. Zdaj bo pa hčerka imela red, a ne :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. uau super si tole naredila. no zdaj vidim da je prazna embalaža od mleka zelo uporabna in da jo ni treba vedno dat v rumen zabojnik :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Uau, to pa je projekt! Krasno si naredila.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika