torek, 29. december 2009

Klasična harmonika mapa


Zanimivo, da jih je že kar nekaj nastalo pod mojimi prsti, pa se vseeno vsakič znova lovim in iščem pri izdelavi.
Še do danes si nisem zapomnila (in tudi dvomim, da si bom kdaj) kakšne so mere za osnovo zgibanja. Vedno moram pogledati v blok  z zapiski preden se lotim (pametni pišejo!...čeprav mi je to tako čudno).

Najlažje in najhitrejše je prepogibanje žepkov.
Vse ostalo je zamudno delo. Če sem še vključim idejo, kako opremiti notranjost, da je nekaj drugega kot prejšnji in še kakšen pred njim.....Včasih preprosto zmanjka pametnih idej. Tako je najpreprosteje se omejiti na barvne kombinacije.

Obe ti mapi za recepte sta narejeni dokaj preprosto, saj prejemnic ne poznam, o njima vem le to, da sta mami že odraslim otrokom. Torej sem se izognila vsem odvečnim okraskom in dekoriranjem.

Za notranje vstavke sem naredila črtaste liste na različnih barvnih podlagah, lepljenih na povoščeno srebrno osnovo.

Tale prvi je v rumeno oranžnih tonih.


Drugi pa v raznih zelenih odtenkih.

Dodani lističi na sprednji in zadnji platnici(v notranjosti) so tisti samolepilni in se lahko snamejo dol (jih nisem nič posebno lepila) če jih ne potrebujemo, ali pa na enak način dodajajo novi. V notranjosti je na žepkih dodanih nekaj kvadratov za pisanje, po dve obdelani pisarniški zaponki. Žepnih vstavkov je več....ponekod dva, nekje trije, lahko samo en. V prvi takšni mapi, ki sem jo naredila, se skriva kar nekaj listov z recepti iz revij.

5 komentarjev:

  1. Tega postopka pa jaz sploh ne štekam in verjamem samo, ko rečeš "je zamudno" :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ej, tole mi je full dobro. Kaj bi bilo možno dobiti bolj natančna navodila, ker meni se še nekaj časa potikajo razni lističi z recepti, pa bi si rada naredila eno takšno knjigico in ti žepki so mi full dobri.

    OdgovoriIzbriši
  3. O kok luštna ideja in čisto po tvoje super izvedba. Tista prva sončkasto rumena mi je sploh luštna. Za recepte imam zdaj sicer mojo škatlico, bi pa znala kaj takega porabit za kake druge vztrajno izgubljajoče se listke :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kot Vladuška, bi tudi jaz rada malo bolj natančen postopek. Se ne spomnem, da bi ga že kdaj pokazala. Če si, se pa opravičujem :). Ker je ideja zelo všečna. Tvoja izvedba pa sploh.

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni so te mapice tudi zelo všeč. Mogoče bi pa lahko iz pametni pišejo beležke to malo na net poslala, ker jaz bi jo najbrž drugače delala, pa ne bi bila tolk fajn , kot so te tvoje.Takale mapica je zelo ponucna zadeva še za vse druge stvari, ne samo za recepte:):)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika