petek, 6. november 2009

Takšnih ne delajo drugje

Grozna je ....tale moja hči!(pač ena med njimi .), kar ne pomeni, da sta drugi dve kaj boljši :)   )

Tole je sicer preprost rokovnik za leto 2010.  Narejen je bil že v prejšnjem mesecu, a ker je to zelo zaposleno bitje, za fotografiranje preprosto nima časa.

In v čem vidim njeno "groznost"?

Prvič mora biti rokovnik s tremi zadnjimi meseci letošnjega leta in potem pač naslednje leto. Kvadratki in črte morajo biti v milimeter po njeni predstavi, razni prostorčki, ki jih sama napolni z barvami.
Mora biti preprost in terpežen, saj ubogi revež hodi dolge mesece naokoli po svetu; zdaj v to ali ono službo, pa na faks, po obiskih....Še žurke mu ne uidejo.
Enkrat ga stlačijo v to torbo, drugič v drugo, mečejo po mizi med telefonskim pogovorom, ko njegova lastnica s šefom usklajuje urnik za naslednji teden.
Spredaj in zadaj na notranji strani mora imeti žepek za tekoče ici mini listke. Pa celoletni koledar, kopico podatkov, prostorov za beležko in tabele pomembnejših takšnih in drugačnih številk (ne samo telefonskih).

Njegova notranjost nastaja in se spreminja skozi vse leto.
Ko in kadar nastane potreba po tem, ali pa je kje majhen prazen prostorček, ki kliče po novi podobi.
Da sem prišla do fotografij, moraš vstati sredi noči in ga dobesedno "pljuniti" iz ene od torbic, torb....

In še en zaklad Vam želim pokazati. Zaklad jeseni, ki je včeraj prispel po pošti od Anje. Anja hvala.


5 komentarjev:

  1. Čist grozna je, se strinjam :))))))

    ... ideje ima pa fajn, izvedba je pa sploh super :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ha ha ha. Sem se morala prav nasmejat ob tej zgodbici, sem si vse fajn predstavljala zraven. Verjamem pa, da tebi to ni tako zabavno :-) Je potem tale rokovnik res prava mojstrovina.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super rokovnik. Takega bi rabila tudi jaz, mislim liste za noter, zveliko prostorčkov, ki jih potem zapolnim po želji.A si to sama zgruntala, ali je to kupljena osnova?Saj najbrž neumno sprašujem, ker si najbrž sama:):):)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja Alenka...prav si zgruntala.
    Ker kupljeno zanjo ni prav, niso prave črte, kvadatki...je ali prevelika, predebela; kakšna simpatična, pa ima vse polno reklam...ma, nekaj že najde, da se mora mama "mučit". Pri njej je zelo pomembno, da se mora s takšnim rokovnikom poistovetiti, ker drugače nerada piše vanj.

    OdgovoriIzbriši
  5. Res za nasmejati dobra zgodbica. Ampak ideja in izdelava sta pa mega! Takšne beležke se verjetno ne bi branil nihče.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in oddani komentar.
Marika